El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha promès posar fi a la “crisi de seguretat” que considera que pateix Barcelona en un any: “Ho farem confiant en la Guàrdia Urbana, fent tasques de prevenció i proximitat als barris“, ha assegurat. Segons Collboni, si és alcalde formarà un govern “orgullós i amic de la policia que estarà al costat de la seva feina per mantenir drets i llibertats” i ha explicat que planegen augmentar en 1.000 el nombre d’agents del cos.

A més, pel que fa als Mossos d’Esquadra, el candidat ha dit que en demanarà 400 d’extra per la ciutat tot just quan comenci el mandat i ha criticat la tardança de la candidata de BComú, Ada Colau, alhora d’interlocutar amb el Govern català: “Ho demanaré al president de la Generalitat des del primer dia, no l’últim dia com ha fet Colau quan ha vist que perdire el control de la seguretat”.

Els socialista ha exposat les seves propostes en matèria de seguretat per a les eleccions municipals 2019 en un acte a la Fundació Maria Aurèlia Capmany després d’una passejada pel barri del Raval al costat del ministre en funcions de l’Interior Fernando Grande-Marlaska. 

Al seu torn, el ministre ha reivindicat aplicar “les polítiques correctes” en barris amb elevada multiculturalitat per “evitar la xenofòbia i l’homofòbia”. També ha volgut treure pit de la concepció socialista de “seguretat humana”, que Grande-Marlaska considera “una inversió i no pas una despesa”.