El candidat del PP, Josep Bou, ha parlat dels noms dels carrers de Barcelona en el setè dia de campanya electoral. Ha proposat canviar la plaça de Francesc Macià pel nom de Montserrat Caballé perquè considera que la soprano barcelonina, que va morir fa set mesos, és estimada “per tothom”. En canvi, del que va ser president de la Generalitat de Catalunya ha dit que representa el “mirall del colpisme” que més tard Lluís Companys “va dur a terme”.

El passeig de Lluís Companys, per a Joan Antoni Samaranch

Des del PP consideren que ni Macià ni Companys mereixen cap record a Barcelona, de la mateixa manera que no el mereix Antonio Tejero, ha assegurat Bou. El candidat aposta per canviar el nom del passeig de Lluís Companys pel del dirigent esportiu, polític i empresari català, Joan Antoni Samaranch. Josep Bou ha defensat que els populars no volen treure noms per posar “els seus”, en referència als canvis del nomenclàtor que s’han dut a terme durant el mandat de Barcelona en Comú, una actuació que ha qualificat de “sectària”.

Durant la campanya d’aquestes eleccions municipals 2019, el candidat del PP també s’ha preguntat perquè hi ha icones del passat sense nom a Barcelona com Salvador Dalí, la princesa d’Astúries, Freddie Mercury o l’humorista Eugenio.