L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha exigit un traspàs de competències i recursos a la Generalitat per poder construir residències per a gent gran. Colau ha assegurat que la Generalitat es va comprometre a construir 10 residències i des del 2005 només n’ha fet quatre, tot i que l’Ajuntament té els solars disponibles. Per això, ha dit que “la Generalitat ha abandonat la gent gran de Barcelona”.

En una visita al parc d’Antoni Santiburcio, on hi ha un solar destinat a una residència, la tinenta d’alcalde Laia Ortiz ha explicat que el Departament d’Afers Socials, a mans d’ERC, li va comentar que no tenien intenció de posar cap euro per construir residències a Barcelona. Colau ha assegurat que la Generalitat s’estalvia 29 milions d’euros quan eludeix la construcció de les residències mentre que l’Ajuntament, ha dit, gasta 11 milions d’euros extres en recursos per a la gent gran.

La candidata de BComú s’ha compromès a fer 500 habitatges dotacionals que, segons ha dit, ja tenen el solar reservati un pla de xoc contra la solitud, amb 50 milions d’euros més en el pressupost destinat a gent gran. Amb aquests diners, Colau s’ha compromès a ampliar el programa Radars, el Servei d’Atenció Domiciliària i la teleassistència.

Celebra que la CUP no descarti entrar al govern

Ada Colau també ha valorat que la CUP no descarti un pacte de govern., tal com va plantejar la candidata Anna Saliente a betevé. “Si la CUP està disposada a assumir la complexitat i les contradiccions de governar serà una bona notícia”, ha dit Colau, que ha afegit que en aquest mandat ha estat “impossible” parlar amb la CUP perquè ha mantingut “posicions de màxims inassumibles”.

Quan se li ha preguntat sobre les tensions entre Elsa Artadi (JxC) i Ernest Maragall (ERC) en aquesta campanya, Colau ha respost que Junts per Catalunya i Esquerra “ens tenen molt acostumats a fer picabaralles però després governen junts”.