La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions municipalsElsa Artadi, ha lamentat aquest dijous la manca d’inversions de l’estat en infraestructures com el port de Barcelona i l’eroport. “Des del 1978 no s’ha construït ni un sol quilòmetre nou de Rodalies”, ha dit Artadi, i l’únic que han fet a l’aeroport “ha estat canviar el nom”.

Davant d’això, creu que a Ada Colau “no li importa” que Barcelona i Catalunya no puguin competir “en les mateixes condicions” que altres punts de l’estat i li ha recriminat que no hagi exercit “ni lideratge, ni discurs ni diplomàcia urbana” per posar remei a la manca d’inversió en infraestructures. Per això, ha resumit el mandat de Colau a l’Ajuntament com els “quatre anys perduts” en aquesta reclamació i l’ha qualificada com “la pitjor enemiga” de l’activitat econòmica.

Retreu que els candidats hi passin “de puntetes”

Artadi també n’ha fet responsable el PSC, perquè “en 20 anys de governs socialistes a la ciutat de Barcelona i a Madrid no han solucionat res”, ha dit, “ni lluvia de millones, ni res”. També ha acusat Maragall de “passar de puntetes” per aquesta qüestió.

La número dos de JxC ha estat acompanyada de l’economista Ramon Tremosa, que ha lamentat que la majoria de connexions internacionals que surten de Barcelona hagin de passar per Madrid mentre Vueling ocupa una tercera part de la T1 “amb vols a ciutats espanyoles”.  També ha assenyalat que el port de Barcelona destina cada any “entre 15 i 20 milions d’euros” a “rescatar” altres ports de l’estat que després competeixen amb el de Barcelona. Un fet que creu que “lesiona els interessos dels catalans i els barcelonins”.