El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha afirmat que Barcelona és “un instrument, una moneda de canvi” per als partits independentistes. Ho ha dit en resposta a les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, que va dir que la ciutat ha abdicat de ser la capital catalana i que Girona havia ocupat el seu lloc. “Torra s’ha atrevit a menystenir Barcelona en un exercici insuperable de demagògia partidista“, ha assegurat l’ex-primer ministre francès.

 

En una compareixença al Gallery Hotel, l’alcaldable a les eleccions municipals s’ha dirigit als barcelonins per comunicar-los les intencions que, segons Valls, té Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC). Segons Manuel Valls, volen posar la ciutat “al servei de causes que no són les pròpies d’una capital europea, moderna, competitiva i influent”. En aquest sentit,  ha afegit: “El seu objectiu últim no és Barcelona”.

 

Valls, “emocionat” de poder fer campanya a Barcelona

Manuel Valls s’ha presentat, tal com ja ha fet reiteradament durant la campanya, com l’alternativa a un govern independentista. També creu que Barcelona ha de “superar la foscor de l’etapa Colau“. “I pot fer-ho sense haver de tornar al passat”, ha dit el candidat de BCN Canvi – Cs, que ha destacat el seu projecte “transversal” en un escenari de “xoc entre partits o ideologies”.

Valls, que rep el suport de Ciutadans en la carrera a l’alcaldia, ha aprofitat aquest últim dia de campanya per valorar aquesta experiència electoral a Barcelona. S’ha mostrat “emocionat” de poder fer campanya a la ciutat. “Ha estat una experiència immensament gratificant i un privilegi haver-la pogut viure”, ha dit Manuel Valls, que de nou ha recordat la importància “extraordinària” d’aquesta convocatòria electoral.