L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha demanat centralitzar el vot útil d’esquerres per garantir un govern progressista i ha carregat contra Maragall per voler pactar amb JxC: “Em sap greu que hagi obert la porta de forma clara a pactar amb la dreta”, ha dit després que el candidat d’ERC s’hagi mostrat disposat a governar encara que no sigui la força més votada. Per Colau “és un pacte de perdedors que Barcelona no necessita“.

Per això, s’ha mostrat com l’única garantia contra aquest possible acord entre les forces independentistes. “Com a alcaldessa no permetré que Maragall i Artadi traslladin a Barcelona un pacte que a la Generalitat és desastrós“, ha sentenciat.

En el col·loqui Primera Plana, Colau també ha respost a Maragall després que el republicà instés l’alcaldessa a condicionar un possible pacte amb el PSC a la llibertat dels presos. La candidata de BComú li ha dit que “cal mirar endavant i evitar els bloquejos i les línies vermelles“. Colau s’ha mostrat a favor de la llibertat dels polítics empresonats, però considera que, en comptes de bloquejar, s’han de trobar solucions.

Colau també s’ha dirigit al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha criticat per estar “d’esquenes a Barcelona”. “Com a catalana em sap greu tenir un president de la Generalitat que no s’ho creu i que demostra manca de sentit institucional“. Ho ha dit l’endemà que Torra digués que Girona hauria de ser la nova capital de Catalunya perquè Barcelona “hi ha desistit”. “Confrontar ciutats és l’últim que s’hauria de fer”, ha dit.