Les proves de so sempre ens regalen moments divertits. I tot i que ja fa més de 10 dies que la campanya per a les eleccions municipals del 2019 està en marxa, els candidats ens continuen sorprenent amb la seva posada en escena o les seves reaccions. Aquest és el recull del primer dia del compte enrere, ara ja sí, per a diumenge, 26 de maig.

1. Un sofà còmode

Una de les imatges del dia l’ha protagonitzada el candidat del PP, Josep Bou, que ha apostat per presentar les seves propostes sobre habitatge assegut en un sofà enmig d’un solar a la carretera de Ribes, a la Trinitat Vella. Amb una butaca blanca, enmig d’un solar, ha dit: “Segueixo esperant que es construeixin en aquest solar aquests 139 habitatges promesos”. Mentre els periodistes l’estaven gravant, ha afegit: “És que és còmode, eh, aquí al solet”. Després de les declaracions als periodistes, ha afegit: Me’n vaig al sofà, una altra vegada”, tot i que les seves aspiracions s’han vist frustrades quan ha vist que ja no hi era: “Ostres, se l’han emportat!”.

2. De menú: mandonguilles

Fer proves de so abans d’una roda de premsa sembla fàcil, però quan fa més de 10 dies que ho fas, ja no ho és tant. Entre els cupaires, s’intenta sempre posar un toc d’humor a aquests minuts inicials abans de la roda de premsa. Aquest dimarts l’ha posat la mateixa candidata de la CUP, Anna Saliente, que s’ha negat a cantar perquè, ha dit, “canto molt malament”, però sí que ha entonat el “CUP, CUP, CUP”, gairebé de forma onomatopeica i, després de reclamar conversa amb algun dels seus companys, ha confessat haver dinat mandonguilles. Ho ha fet així:

3. Enganxada amb una periodista

Manuel Valls s’ha enganxat aquest dilluns amb una periodista en la trobada amb la premsa que ha fet a l’agència EFE. Valls s’ha posat una mica a la defensiva després de ser preguntat per la seva absència en el debat d’habitatge. Valls ha sortit al pas preguntant a la periodista per a quin mitjà treballava, i després hi ha afegit: “No es posi nerviosa, no l’ataco, li ho dic amb molt ‘carinyo'”. La periodista també li ha preguntat si es quedaria a l’Ajuntament de Barcelona si no pot formar govern, pregunta a la qual Valls ha fet broma ja que la hi han fet, ha dit, més de 2.000 vegades. Valls ho ha acabat així: “Per què em fan aquesta pregunta a mi? Els altres es queden?”, referint-se a la resta de candidats.

4. La primera cita de Colau i Maragall

Colau i Maragall podrien tenir un ‘First dates’? Almenys així ho ha definit el candidat del PSC, Jaume Collboni, que ha afirmat que el cara a cara que volen fer Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) seria més “una primera cita, un ‘First dates'”, recordant el programa de televisió que organitza trobades amb la intenció que puguin sortir emparellades. Collboni ho ha qualificat de primera cita perquè “estaran escenificant que pactaran”.

5. Peticions veïnals

Elisenda Alamany, la número dos d’ERC, ha “pres nota” aquest matí a Ciutat Meridiana. A petició d’una veïna que passejava on els republicans estaven fent l’acte aquest dilluns al matí, Alamany, s’ha vist obligada a aturar el seu discurs per “prendre nota” a la demanda: “Quan passin les eleccions també heu de venir al barri, no només ara”.

6. Un un per un dels candidats

La periodista esportiva i número vuit a la llista de Junts per Catalunya, Pilar Calvo, ha fet un un per un, el conegut símil esportiu, per avaluar les propostes dels candidats a les eleccions. Amb aquest format, molt futbolístic, Calvo ha revisat, amb creativitat i humor, la figura dels números u.

I què fan avui els candidats?

La candidata de BComú, Ada Colau, el d’ERC, Ernest Maragall, i el del PP, Josep Bou, concediran entrevistes a diversos mitjans de comunicació. El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, participarà en un diàleg sobre el futur d’Europa a la plaça de Dante. El cap de llista del PSC, Jaume Collboni, presentarà el pla Transformació Barcelona. I la CUP farà campanya a Sant Adrià de Besòs, des d’on presentarà un paquet de mesures per a una “Barcelona respirable i climàticament justa”.