La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha assegurat en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies que “no s’ha de construir més a la ciutat de Barcelona”. Creu que, per resoldre el problema de l’habitatge, el que cal fer és “mobilitzar tot el parc de pisos buits”. Construir-ne més, contribuiria a “densificar més la ciutat” i evitaria que els solars buits es puguin destinar, ha dit, a fer zones verdes.

Saliente s’ha mostrat partidària, això sí, de la iniciativa veïnal que vol dedicar l’espai de la Fira de Barcelona, “un recinte que s’està regalant al privat”, a la construcció “de 5.000 pisos” protegits.

Sobre narcopisos, Saliente ha convidat a “fer un abordatge més complet” de la situació, “menys policial” i més des d’una perspectiva social.

La candidata cupaire també ha parlat de la possibilitat, que va explicar al programa ‘bàsics’, de betevé, que després del 26-M puguin formar part d’un pacte de govern. Ha matisat que “per ser determinants i claus en la governabilitat hi ha altres formes més enllà d’un pacte de govern”. I ha reiterat que, en tot cas, no donaran “cap xec en blanc”.

El vot cupaire, en contra d’Iceta al Senat

Anna Saliente també ha explicat els motius del vot en contra que ha anunciat la CUP al Parlament contra la designació de Miquel Iceta com a senador. Saliente considera que “no es pot fer cap concessió al partit del règim i del 155”. També ha criticat que ERC s’hagués plantejat donar-hi suport, ha dit, a canvi d’una visita als presos.