El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, proposa ubicar la nova biblioteca provincial al Palau número 2 de Fira de Barcelona. L’alcaldable assegura que aquesta instal·lació “millorarà la connexió entre la muntanya de Montjuïc i el bulevard cultural del Paral·lel” i que “monumentalitzaria” un accés principal a la muntanya.

Des del Gallery Hotel, Manuel Valls ha presentat les seves propostes en la cultura, un àmbit que, segons diu, s’ha vist perjudicat per la “ineficàcia” del govern municipal i pel “context asfixiant” del procés independentista. A banda de situar la biblioteca provincial a Fira de Barcelona i donar un caràcter de bulevard cultural al Paral·lel, l’alcaldable es compromet a conservar i renovar el Zoo de Barcelona, permetre la construcció d’una seu del museu de l’Hermitage i treballar per acollir els Grammy llatins.

Valls creu que Barcelona no ha tingut una política cultural aquests últims quatre anys i que això li ha fet “perdre posicions” respecte a altres ciutats del país i d’Europa.

El bilingüisme com a “patrimoni cultural”

La candidatura de Manuel Valls vol que el bilingüisme a la ciutat sigui entès com a “patrimoni cultural”. L’ex-primer ministre francès ha defensat que al carrer es parli català i castellà. “L’idioma no pot ser una trinxera més ni un element de divisió. El bilingüisme és una força per a tots”, ha dit l’alcaldable. Per això, aposta perquè els serveis municipals comuniquin en les dues llengües. “Vull ser l’alcalde del bilingüisme”, ha conclòs.