El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, proposa ampliar la cobertura de la T-Rosa als 25.000 aturats de llarga durada que hi ha actualment a Barcelona. El socialista, que ha desenvolupat aquest dilluns a la tarda les seves propostes sobre mobilitat per a les eleccions municipals del 2019, considera que aquesta mesura permetrà fer del transport públic “un mitjà de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats”.

Collboni ha arribat en bicicleta a la plaça de Pablo Neruda, al barri de la Sagrada Família. Precisament en matèria de mobilitat ciclista, el candidat proposa “repensar els carrils poc utilitzats” i replantejar-ne els segregats. Pel que fa a Rodalies de Renfe, el candidat ha retret als partits independentistes i de dretes haver fet “la pinça” a Pedro Sánchez en tombar uns pressupostos que preveien “1.600 milions d’euros en inversions a la província de Barcelona, dels quals 500 milions en infraestructures”.

Pedret, sobre els comuns: “Es passen el dia pendents de Twitter”

En l’acte també hi ha intervingut el diputat socialista del Parlament de Catalunya Ferran Pedret, qui ha acusat Colau de governar massa pendent de Twitter. N’ha posat com a exemple la compra d’habitatges a l’Eixample per evitar que caiguin en mans de fons voltor: “Han adquirit edificis perquè ho reclamaven plataformes a Twitter de l’Eixample i el Poble-sec, però no s’han fixat en altres barris perquè els col·lectius no tenen tanta presència en aquesta xarxa social”, ha explicat concretant que aquests barris són Vallbona, Ciutat Meridiana i Baró de Viver.