Els candidats a l’alcaldia de Barcelona s’han tornat a veure les cares en un debat, aquest cop a TV3, aquest dimarts a la nit. En la recta final de la campanya, els alcaldables han marcat de prop els adversaris amb qui més directament es disputen el vot, sense córrer riscos. Més de dues hores llargues de debat que no han servit per donar cap gir a la campanya.

Colau-Maragall, un marcatge tou

Els dos candidats que lideren les enquestes, Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) s’han buscat en diversos moments, però sense la tensió que es podia esperar. Maragall ha reclamat “ambició i solvència” per governar Barcelona. Colau li ha replicat que ell va governar durant dècades a la ciutat i que “no es va enfrontar mai a les grans empreses”. “ERC no ha estat mai l’alcaldia de Barcelona”, ha contestat Maragall.

El candidat d’ERC ha alertat que Barcelona està a punt de ser “moneda de canvi” per a pactes a Madrid entre Podem i el PSOE. “No hi ha cap pacte, però sí un oferiment sincer”, li ha respost Colau, que ha tornat a allargar la mà als partits d’esquerres per fer un govern progressista. La candidata de la CUP, Anna Saliente, ha reclamat que no hi hagi “cap govern alineat amb el PSC del 155” i ha denunciat que els pactes estatals puguin condicionar els acords a Barcelona.

Collboni, a Valls: “Jo puc guanyar les eleccions”

Un dels enfrontaments més clars del debat ha estat entre Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) i Jaume Collboni (PSC), a la recerca del vot constitucionalista. Valls s’ha erigit com “l’únic que representa el canvi” i ha exigit en més d’una ocasió a Collboni si voldria pactar amb Colau. “La gran diferència entre vostè i jo és que jo puc guanyar les eleccions”, ha etzibat el socialista a l’ex-primer ministre francès, que li ha demanat humilitat.

Bou irrita els independentistes

El candidat del PP, Josep Bou, ha alertat d’una victòria de l’independentisme a Barcelona el 26-M. “Si s’imposa el procés, malament rai”, ha afirmat Bou, que ha sentenciat: “El millor per a Barcelona és que Colau perdi la seva feina”. El candidat popular ha protagonitzat una enganxada sonora amb Elsa Artadi (JxC), Ernest Maragall i Anna Saliente (CUP) sobre l’1-O i els ferits per les càrregues policials.

L’independentisme ha marcat també un cara a cara entre Collboni i Colau. La candidata dels comuns ha recriminat al socialista que no hagi condemnat “la repressió de l’1-O”. “He tancat els ulls i he pensat que parlava una independentista”, li ha etzibat després Collboni. Saliente (CUP) ha buscat el compromís dels partits independentistes per “recuperar l’esperit de l’1-O”.

Artadi evita l’enfrontament amb Maragall

A diferència del debat de betevé, en què Elsa Artadi va marcar diferències amb Maragall, en aquest altre debat la número dos de JxC ha evitat l’enfrontament directe amb el candidat d’ERC. “Els pactes secrets entre comuns, ERC i PSC inquieten una mica”, ha dit Artadi en l’única referència a un possible pacte Colau-Maragall. La candidata de JxC ha dedicat més esforços a marcar de prop Ada Colau, sobretot quan la líder dels comuns ha atacat la Generalitat.