Barcelona en Comú s’ha compromès a ampliar el Pla de barris que, en aquest mandat, ha actuat en 16 barris de la ciutat. La intenció és que arribi a 10 barris més i ampliar el pressupost dels 150 milions d’euros actuals als 200 milions el proper mandat.

Ho ha explicat el número dos de BComú, Joan Subirats, que ha dit que els barris on preveuen ampliar el Pla de barris són: Porta, el Turó de la Peira, Can Peguera, la Guineueta, Verdum, la Prosperitat, Canyelles, el Raval Nord, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i el Poble-sec. Subirats, acompanyat del número cinc, Jordi Martí, ha dit que es podrien afegir encara més barris.

Pel que fa a la inversió, Subirats ha reclamat més recursos a la Generalitat per poder “doblar” el pressupost i li ha exigit recuperar la Llei de barris. “Amb recursos provinents de fons europeus i amb la recuperació de la Llei de barris per part de la Generalitat, podem arribar als 400 milions d’euros“, ha defensat. Segons Subirats, dues terceres parts d’aquest pressupost van destinades a invertir en la millora d’espais i un terç, a despesa corrent per finançar les activitats que es practiquin.

Barcelona en Comú ha fet l’anunci des del nou Institut Escola Trinitat Nova, un nou centre educatiu fruit del Pla de barris d’aquest mandat. En aquest sentit, Subirats ha recordat que l’Ajuntament “seguirà treballant i mantenint” el pla per actuar a aquelles zones que presenten més vulnerabilitats socials. També han mostrat la voluntat de fer-lo arribar a l’àrea metropolitana.