El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, s’ha compromès a obrir a Barcelona una oficina d’atenció a la comunitat gitana i “ajudar” a rehabilitar el barri de la Mina, de Sant Adrià de Besòs. L’ex-primer ministre francès ha respost a les crítiques d’alguns partits per les seves polítiques migratòries a França. Ha negat que s’expulsessin milers de gitanos “pel seu origen” i ha explicat que la mesura es va aplicar a les persones que, segons ha dit, no tenien permís per ser al país.

Des del barri de la Verneda i la Pau, Valls ha recordat que durant la seva etapa com a ministre d’Interior francès molts d’aquests migrants vivien en “situacions intolerables de salubritat” i barraquisme, i que “van morir nens als camps del voltant de París”. Per això, ha dit, les seves polítiques no estaven motivades per l’origen d’aquestes persones i, per tant, no eren “racistes”.

El candidat de Barcelona pel Canvi-Cs ha denunciat que aquestes acusacions són “mentides que circulen per la xarxa”. Valls ha volgut recordar els textos del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert, que “sí que són supremacisme i racisme”, segons l’alcaldable.

Manuel Valls ha inclòs un gitano a la seva llista per a les eleccions municipals: l’activista Pedro Vargas Heredia.