La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions minicipals, Elsa Artadi, ha tancat el penúltim acte de campanya, en què ha insistit amb un dels missatges dels últims dies: concentrar el vot en JxC perquè “la ciutadania faci alcalde Joaquim Forn, un pres polític“, ha dit, perquè “tothom vegi que tenim d’alcalde un pres polític”.

Segons Artadi, serà la manera de “posar un mirall [democràtic] a l’estat espanyol”, i ha expressat l’interrogant que suposa saber què passarà el 15 de juny, el dia previst per a la constitució dels ajuntaments: “Esperem que Forn vingui el 15 de juny a recollir, no només l’acta de regidor, sinó també la vara d’alcalde“, ha dit, una hora abans de saber que la Mesa del Congrés ha suspès als diputats electes de JxC i ERC que van guanyar l’acta de diputats en les eleccions del 28-A. Per això, ha insistit: “Apel·lem el vot útil, el de Puigdemont per al Parlament europeu i el de Joquim Forn per a l’Ajuntament de Barcelona”.

Qui ja ha votat per correu i des de la presó de Soto del Real ha estat l’alcaldable de JxC, Joaquim Forn. Ho ha fet públic aquest divendres, a les 13 h, amb aquesta piulada a Twitter:

El cara a cara Colau-Maragall: “la imatge del proper govern?”

Sobre el cara a cara que aquest divendres al matí han protagonitzat els alcaldables de BComú, Ada Colau, i d’ERC, Ernest Maragall, Elsa Artadi l’ha qualificat “de teatre” en què ha retret a Colau que “ha parlat més de la Generalitat, i això no són eleccions al Parlament”, i a Maragall que “ha estat incapaç d’aturar el continu de mentides de Colau” dels darrers dies, ha reblat. Amb tot, la número dos de JxC s’ha preguntat si “la del debat és la imatge del proper govern a l’Ajuntament”, per la qual cosa ha insistit en què “JxC és l’únic canvi possible a Barcelona”.

Tot plegat, ho ha dit en un acte amb regust a balanç de campanya, en què s’ha acompanyat de diversos membres de la candidatura, com ara els números tres -Neus Munté-, quatre -Ferran Mascarell-, cinc -Albert Civit-, sis -Jordi Martí-, vuit -Pilar Calvo-, nou -Joan Rodríguez- i 10 -Sergi Blázquez- de la llista. Cadascun ha resumit part de l’argumentari del programa de JxC dels darrers dies: seguretat, habitatge, economia i turisme, i serveis socials.