El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha celebrat que l’alcaldable de BComú, Ada Colau, accepti fer un debat amb ell. “Molt bé, fantàstic, parlem-ne, vegem com està el calendari i si hi ha o no un forat”, ha dit Maragall. Ha recordat que fa setmanes que ell mateix va fer la propostaAda Colau i ha acusat la candidata de fer la proposta “al seu estil”, a través d’un tuit i no pels canals formals. “Tingueu clar que si ho fa ara és perquè sap que anem guanyant i ara intenta recuperar el terreny que ja ha perdut“, ha dit Maragall. Ha afegit que Colau no ho aconseguirà i que els republicans aniran “a totes”.

La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, també ha atacat Colau. Ha dit que la fins ara alcaldessa vol “aplegar el vot no independentista” i ha reivindicat la candidatura de Maragall en contraposició als comuns. “Vol ser el vot útil no independentista, així doncs, el 26 de maig fem possible que Barcelona tingui un alcalde independentista“, ha dit Alamany.

Des de la plaça de la Revolució, a Gràcia, els republicans han destacat el somriure d’Oriol Junqueras i Raül Romeva mentre recollien l’acta al Congrés i al Senat. L’eurodiputat, Jordi Solé, ha demanat votar també en clau europea, per portar un “pres polític” al Parlament Europeu.

Un lapsus entre germans

El president del Parlament, Roger Torrent, ha tingut un lapsus durant el seu discurs. Quan ha parlat de qui al seu entendre serà el “futur alcalde de Barcelona”, ha anomenat Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i germà del candidat republicà a les eleccions del 26 de maig, Ernest Maragall. Els espectadors han rigut i han aplaudit Torrent, que posteriorment ha corregit l’errada.