Les obres de cobertura de la ronda de Dalt

, entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron continuen a bon ritme. Ja es pot veure la llosa que cobreix aquest tram de 180 metres i que permetrà una millor connectivitat entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, a més de reduir la contaminació acústica.

El cost de la cobertura parcial de la ronda és de 15 milions d’euros i inclourà la urbanització dels laterals de la via. Les obres van començar l’estiu del 2017, amb la construcció d’un mur a la mitjana de la ronda, i la segona fase es va iniciar al març del 2018. A partir del febrer del 2019, començarà la urbanització de la coberta, que inclourà mobiliari urbà, una pèrgola i una zona enjardinada. Es preveu que el projecte estigui enllestit a la primavera. 

El cobriment de la ronda de Dalt vol donar resposta a la demanda veïnal dels barris del nord de Barcelona, que denunciaven la contaminació acústica i ambiental que suposa viure a tocar d’aquesta via ràpida. Les associacions veïnals, però, no van estar d’acord amb l’actuació que està en marxa per considerar-la “precipitada i poc agosarada”. De fet, continuen demanant un cobriment total de la ronda de Dalt.