La número dos de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2019Elsa Artadi, ha fet una crida a “acumular tot el vot independentista” en la candidatura de Joaquim Forn, i ha demanat fer-ho “no per una qüestió de Junts per Catalunya sinó de dignitat, de drets i de democràcia”. Artadi ha considerat que Barcelona s’ha d’erigir el 26 de maig com la capital “dels drets i de les llibertats” a Europa i que la millor manera de fer-ho és situar “un pres polític” com a alcalde de Barcelona.

Artadi ha elogiat el cap de llista Joaquim Forn com “la millor persona que hi ha fent política a Catalunya” i que, ha assegurat, “coneix millor la ciutat des de la presó que l’alcaldessa des de Barcelona”. La número dos ha demanat posar “punt final” a la trajectòria de la ciutat dels darrers anys per donar pas a una “molt millor gestió” que no generi “problemes d’on no n’hi ha” i que “busqui consensos i no imposi”.

Artadi ha demanat a Colau “més Madrenas i menys Carmenas” i li ha recordat que “a Madrid no hi tenim la capital, només hi tenim presos polítics i hi tenim la repressió”. La número dos de Forn també ha fet Jaume Collboni “corresponsable” del “desastre” a la ciutat i s’ha mostrat sorpresa que en un debat afirmés que “avui la ciutat està molt pitjor que fa quatre anys”. “En això estem d’acord, senyor Collboni”, ha dit Artadi, i ha afirmat que amb la seva valoració ha fet bona la gestió de Xavier Trias”.

Neus Munté: “Colau és un fre i una centrifugadora”

La número tres de la llista de Joaquim Forn, Neus Munté, ha qualificat Colau de no ser una alcaldessa, sinó “un fre per a qualsevol iniciativa i una centrifugadora perquè mai assumeix la seva responsabilitat”, i l’ha acusada d’atribuir-ho a qualsevol altra administració o factor extern. Munté ha afirmat que a Barcelona “queden molts aspectes per resoldre” perquè amb Colau “no hi ha lideratge ni iniciativa” per fer-hi front.

Cuevillas, nou “diputejat” del Congrés

L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, s’ha felicitat d’haver posat “contra les cordes” l’Estat i ha considerat que serà “brutal” si Puigdemont, Comín i Ponsatí arriben a ser eurodiputats gràcies a la “votació massiva” que ha augurat que li donaran els catalans. Hem patit “tota una força d’un estat, sense cap escrúpol per fer-la servir de forma legal, il·legal o clavegueral”, ha dit Cuevillas, i ha fet broma amb el fet que aquest dimarts ja serà “diputejat” del Congrés dels Diputats, des d’on espera posar l’Estat davant del “mirall” per evidenciar “el desert de llibertats” que ofereix als seus ciutadans.