El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions municipals del 2019, Ernest Maragall, ha visitat aquest dijous el programa ‘bàsics’, de betevé, en el seguit d’entrevistes a tots els caps de llista municipals. Durant l’entrevista, Maragall ha assegurat que, en l’equador de la campanya electoral, “l’opció de governar en solitari és més clara que mai”.

En aquest sentit ha reiterat que vol substituir Ada Colau i que “com més digui Collboni, més lluny està dels nostres plantejaments”. Així, el republicà ha evidenciat l’“abisme de distància” que té amb els socialistes, a qui acusa de ser “la representació activa de la de la repressió”.

Els acords amb el PSC, “impossibles”

Preguntat per la possibilitat d’arribar a acords concrets amb el PSC durant el proper mandat, l’alcaldable d’ERC ha avisat que “ara mateix és impossible, estem situats a banda i banda”. A l’entrevista de ‘bàsics’ Maragall s’ha mostrat més proper a teixir acords amb JxC i la CUP: “Hauríem d’estar en condicions de sumar totes les forces sobiranistes“.

Convertir oficines en pisos

Més enllà del ball de possibles pactes, Ernest Maragall també ha desgranat algunes propostes del seu programa. Pel que fa a l’habitatge, ha mantingut l’objectiu de mobilitzar 15.000 pisos en dos mandats i, per això, ha plantejat la conversió d’oficines ubicades en plantes superiors en habitatges. Les oficines, a canvi, “baixarien a plantes baixes on hi hagi locals tancats”.

El cap de llista d’ERC ho ha dit després d’un míting al Guinardó, des d’on ha defensat seguir endavant amb el cobriment de la ronda de Dalt. Això sí, ha proposat fer-ho “amb cura”, a diferència -ha dit- del que ha fet el govern d’Ada Colau a l’altura del Mercat de la Vall d’Hebron.

Maragall, que substitueix Alfred Bosch, va guanyar les primàries d’ERC a l’octubre sense cap altre rival. L’alcaldable republicà acumula una llarga trajectòria a l’Ajuntament en els mandats de Pasqual Maragall i Joan Clos.