L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha deixat la porta oberta a governar en solitari si guanya les eleccions i cap partit no li vol donar suport. “Si he de governar sola, he demostrat que soc capaç de fer-ho”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Tot i això, Colau ha reiterat que vol liderar un govern progressista i que buscarà acords “el màxim estables possibles” amb partits d’esquerres.

Colau ha allargat la mà a ERC i el PSC, tot i que els ha recriminat que el seu objectiu sigui fer-la fora i pactar amb forces de dretes. “Cal concentrar el vot progressista, per evitar que la dreta entri al govern”, ha afirmat. Malgrat que la majoria d’enquestes dona avantatge a Ernest Maragall (ERC), la candidata dels comuns ha dit que no es planteja cap altre escenari per al 26-M que no sigui guanyar. “Si passen altres coses, ja les analitzarem”, ha afegit Colau, que vol guanyar amb més suports per “consolidar polítiques valentes”.

Sagrada Família: no perdre habitatge

Pel que fa als entorns de la Sagrada Família, amb la incògnita encara de com resoldre la façana que dona al carrer de Mallorca (amb edificis d’habitatge afectats), Ada Colau ha dit que “la prioritat són els veïns” i que abans de prendre cap decisió hi haurà un procés d’escolta veïnal. “En cap cas una intervenció urbanística no vol dir perdre habitatge”, ha sentenciat Colau, que ha mostrat una ferma oposició a perdre habitatge a l’entorn del temple.

Relació difícil amb el govern Torra

En l’entrevista, la candidata dels comuns ha carregat contra l’executiu de Quim Torra. Ada Colau ha assegurat que l’entesa ha estat “més difícil” que quan governava Carles Puigdemont. “Vam tenir més diàleg institucional i relació amb altres conselleries”, ha afirmat. Colau ha assenyalat especialment el conseller d’Interior, Miquel Buch, de qui ha dit que “s’ha desentès completament de Barcelona”.