La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha dit al programa bàsics’, de betevé, que esperen ser “clau en la governabilitat” del proper consistori. No ha descartat la possibilitat d’entrar en un pacte de govern amb Barcelona en Comú i ERC: “No ens tanquem a possibilitats”, ha dit Saliente. Ha afegit, però, que tot dependrà de “quins siguin els equilibris de força i quines propostes estan disposats a assumir del nostre programa polític”. I ha subratllat que també “hi ha l’eina dels acords puntuals, que permeten arrossegar propostes cap a l’esquerra”.

 

El partit més independentista del consistori

Saliente ha assegurat que considera que la CUP és el partit més independentista ara mateix. I ho és, ha dit, perquè ERC “ha venut la possibilitat d’una negociació amb l’Estat”. Segons la candidata, les exigències dels republicans vers l’Estat espanyol cada vegada són menors: “L’altre dia vam veure que oferien a Iceta la possibilitat d’entrar al Senat a canvi d’anar a visitar els presos polítics”.

Expropiar pisos buits i posar-los a lloguer social

Una de les propostes de la CUP per resoldre el problema de l’habitatge és l’expropiació dels pisos buits en mans dels grans tenidors, fons voltors i la Sareb. Saliente ha dit que “hi ha mecanismes legals per fer-ho”. Ha dit que es podria declarar “la situació d’emergència d’habitatge”, prevista en la llei de l’habitatge. Ha reconegut “l’esforç del govern de Colau en la lluita contra les desigualtats i l’habitatge” però l’ha acusat de tenir “manca de valentia per poder enfrontar-se amb els poders fàctics” de la ciutat.

Aposta pel decreixement turístic

Segons la CUP Capgirem Barcelona, un dels grans problemes que pateix la ciutat és la massificació turística. Saliente ha criticat que el PEUAT es fes pensant “en l’estancament turístic” i no el decreixement. Per això, la CUP és partidària no només de tancar els apartaments turístics il·legals a la ciutat, sinó “que no hi hagi pisos turístics a Barcelona”. També demana que no es construeixin les dues noves terminals de creuers. Segons Saliente, el problema “no són els turistes”, sinó “un model construït per a l’especulació turística i perquè cada vegada en vinguin més”.