El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, no creu que el cara a cara que s’ha plantejat entre Colau i Maragall pugui servir per contrastar propostes, sinó tot el contrari. “Allò no serà un cara a cara, sinó una primera cita, un ‘First dates”, ha assegurat en referència al programa de televisió de cites entre desconeguts. El candidat considera que la trobada només serviria per “escenificar un pacte” que serviria per “posar Barcelona als peus del procés”. Collboni ha afegit, com és habitual en els mítings de la seva campanya, que la seva opció garanteix “un alcalde socialista, un bon govern i no subordinar Barcelona a la independència”.

Aquest ha estat el missatge de Collboni en un acte a l’espai de la companyia de teatre La Perla 29 de la Biblioteca de Catalunya, al Raval, on també hi ha hagut espai per desgranar les propostes de cultura del partit. El compromís del PSC és augmentar el pressupost de cultura de l’Ajuntament fins al 7 %, desglossant la xifra en un 5 % per a l’Institut de Cultura de Barcelona i un 2 % per als equipaments culturals dels barris.

“Necessitem crear públic i hàbits culturals, fomentar la lectura, els teatres dels barris i els festivals de música”, ha explicat Collboni, que també ha aprofitat per presumir de la gestió com a comissionat de Cultura que va fer durant l’etapa de govern del PSC compartida amb BComú.

La passejada amb el ministre

Collboni ha comptat en aquest acte amb el suport del ministre de Cultura en funcions, José Guirado, amb qui abans ha fet una passejada per la Rambla. La caminada ha coincidit amb un dispositiu policial contra el “top manta”, que ha acabat amb alguns venedors caient per les escales d’una estació de metro.

Collboni i Guirado passegen per la Rambla

Posteriorment, en el seu parlament, Guirado ha criticat la “manca de projecte cultural” de Barcelona: “Es fan trets per aquí, trets per allà, i quan es dispara en tantes direccions normalment no s’encerta“, ha criticat el ministre, que considera que en quatre anys de govern Colau no ha tingut “objectiu ni res que vertebri” un projecte per  ala cultura.

A aquest diagnòstic s’hi ha afegit el número set de la candidatura del PSC i excomissionat de Cultura, Xavier Marcé, i el mateix Collboni, que ha explicat que en el moment de repartir carteres quan els socialistes van entrar al govern van demanar gestionar la política cultural: “Van trigar tres segons a dir que sí, devien pensar que el pacte els sortiria barat”, ha explicat el candidat com a mostra de “la no política cultural que ha tingut Barcelona”.