L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), s’ha compromès a rebaixar el preu de la T-Mes de 54 a 40 euros per promoure l’ús del transport públic. En una roda de premsa a l’Agència EFE, Colau ha plantejat, a més, convertir la T-Jove en un títol mensual (a 30 €) i no trimestral, i que la T-16 tingui el preu de la zona 1 fins a la zona 3.

La candidata de BComú ha admès que per tirar endavant tots aquests canvis cal la implicació de totes les administracions i ha dit que l’Ajuntament es compromet a mantenir “l’esforç” pressupostari que ha fet aquest mandat en transport públic. Colau ha reclamat una Llei de finançament del transport públic. Ha demanat a l’Estat que hi destini el 0,25 % del PIB i ha proposat a la Generalitat un recàrrec a l’impost turístic per destinar-lo al transport públic.

Colau no ha concretat la inversió que caldria per tirar endavant les promeses que ha fet, però ha assegurat que TMB ho té treballat i que “és viable”. La candidata a la reelecció ha assegurat que les mesures poden ser “d’aplicació immediata” si hi ha “voluntat política” per part de les altres administracions.

“Surt a compte venir a Barcelona a robar”

En seguretat, Ada Colau ha assenyalat que els furts i els robatoris són “el repte principal”. Ha criticat que la justícia hagi eliminat la reincidència com a agreujant i ha afirmat que tot i haver-hi més detencions, els lladres “paguen una multa i surten”. Per això, ha dit que el missatge que s’està donant és que “surt a compte venir a Catalunya a robar i especialment a Barcelona, on hi ha més turisme”. Colau ha reclamat un fiscal especial per aquest tipus de delictes.

Crítiques a ERC i PSC pels pactes

La candidata de BComú ha demanat a Ernest Maragall (ERC) que sigui clar amb els pactes perquè “té els votants confusos”. Colau ha advertit d’un acord d’ERC amb JxC a l’Ajuntament com el que tenen a la Generalitat i ha avisat Maragall que “amb la dreta no es poden fer polítiques valentes”. També ha demanat a Jaume Collboni (PSC) que deixi de “flirtejar” amb Manuel Valls. “Si recorda que és d’esquerres i catalanista ens podem tornar a posar d’acord”, ha dit.