El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha reconegut que està “enfadat” amb el Partit dels Socialistes: “Un partit que es fa dir socialista i català i ha renunciat als dos conceptes”, ha dit. Maragall ha defensat el vot contrari d’Esquerra per designar senador el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. “El Parlament de Catalunya no es deixa donar ordres, no és el pati privat de Pedro Sánchez, per això votarem que no”, ha reblat l’alcaldable.

El candidat republicà també ha interpel·lat els comuns. Ha dirigit una pregunta directa a la candidata a la reelecció, Ada Colau: “Barcelona ha de saber a què juga. Vostè mantindrà l’entesa amb Collboni? Considera una força progressista el partit que exhibeix i proclama la repressió contra Catalunya? Pot ser que estigui disposada a pactar amb el partit líder de la repressió a Catalunya?”, ha preguntat l’alcaldable republicà.

En oposició al que ha anomenat les ambigüitats de Barcelona en Comú, Maragall s’ha ofert d’aquesta manera als barcelonins: “Voleu un alcalde independentista i republicà? Doncs aquí soc, sense cap dubte, amb tot l’orgull i convicció”, ha dit.

Impuls a les infraestructures de Sant Andreu

En l’acte a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, Ernest Maragall ha promès impulsar infraestructures del districte que fa anys que estan pendents. S’ha referit, en concret, a les estacions de Sant Andreu Comtal i la Sagrera. “No podem esperar que l’Estat faci el que ha de fer, no seguirem esperant, s’ha acabat la resignació, toca la iniciativa, toca el pla de la Sagrera”, ha dit.