La número dos de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipalsElsa Artadi, ha acusat Colau i Maragall de ser “un únic equip” i de tenir un “acord que està fet” abans de conèixer el resultat de les eleccions. A més, Artadi ha explicat que Maragall va oferir a JxC un acord tripartit “en què hi fossin ell, la senyora Colau i nosaltres” i que s’hi van negar perquè “això va de canvi”.

En un míting al districte de Sarrià – Sant Gervasi, on va néixer i créixer, Artadi ha estat acompanyada d’un “equip de gala”, format per l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, l’expresident Artur Mas, la número tres, Neus Munté, i el regidor Jordi Martí, tots ells amb vincles familiars al districte. Artadi ha qualificat Colau de ser una alcaldessa “que menteix cada dia” i n’ha posat com a exemple la proposta de transport públic que aquest dilluns ha presentat BComú i que, segons Artadi, costaria “més de 80 milions d’euros” que Colau “sap que no pot pagar”.

Mas: “Colau ha frenat la ciutat” i “Maragall l’adormirà”

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha fet la segona participació en la campanya, des de l’acte d’obertura de dijous passat. Mas ha advertit que si Colau continua “frenarà la ciutat” i que si Maragall arriba a l’alcaldia “l’adormirà” perquè “el seu moment d’esplendor va ser als anys 80”. Mas hi ha afegit que Manuel Valls “sí que és un canvi, però cap a l’infern”. Per això, ha fet una crida a “desfermar un corrent d’energia positiva” per desmentir la caiguda que els donen les enquestes, amb l’objectiu de convèncer els indecisos perquè “poden fer que hi hagi un canvi real” a Barcelona i a l’Ajuntament.

Xavier Trias: “El vot a ERC només serveix per apuntalar Colau”

L’exalcalde Xavier Trias —que tanca la llista de JxC com a número 41— ha estat dels primers a intervenir-hi. Trias ha situat la candidatura de Forn com el “vot útil” davant del vot a Maragall, que “només serveix per apuntalar Colau”. Per la seva banda, la número quatre de la llista, Neus Munté, ha descrit la tasca del govern de Colau a Sarrià – Sant Gervasi com el “paradigma de la deixadesa i del sectarisme d’aquest Ajuntament” i s’ha compromès a no fer propostes que, un cop a l’alcaldia, no podran complir.