El candidat dels PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, considera que en el debat de betevé i la FAVB es va escenificar un “ball prenupcial” entre Ada Colau i Ernest Maragall. Segons Collboni, els espectadors van poder veure que “el pacte entre la candidata dels comuns i el candidat d’Esquerra ja està fet” i, per això, creu que a les eleccions municipals del 2019 els ciutadans hauran de triar: “Aquesta és la gran decisió: si Barcelona vol un govern que subordini la ciutat a l’independentisme o no”, ha assegurat.

El socialista ha insistit en un acte davant l’Hospital Clínic de Barcelona que l’entesa entre republicans i comuns és tan evident que “se’n pot fer un dossier de premsa” i ha demanat el vot per al seu partit perquè guanyi una força “de progrés, d’esquerres i no independentista”.

Incompetència en la polèmica del CAP Raval Nord

Més enllà de fer balanç del debat, els socialistes aquest dilluns al matí també han exposat les seves propostes sobre salut. Preguntat per la polèmica sobre la futura ubicació del nou CAP Raval Nord, Collboni, com ja va fer al ple municipal, ha donat per bona la solució de la Generalitat d’instal·lar-lo en un edifici adossat al MACBA, però ha denunciat manca de lideratge de les administracions: “Tant Colau com la Generalitat han estat negligents i han jugat amb les esperances del barri”.

Collboni ha assegurat que, si governa, apujarà el pressupost en prevenció i salut dels 19,5 milions d’euros actuals a 26,5 per “reduir escletxes d’accés a aquest dret universal”.