Quan falta una setmana per a les eleccions municipals, Ada Colau (BComú) ha admès per primera vegada que el 26-M, la tria és entre ella o Ernest Maragall (ERC). “Això va de qui quedi primer, i pot anar de pocs vots”, ha afirmat. En un míting multitudinari al Carmel, Colau ha apujat el to contra Maragall, de qui ha dit que “no és garantia de polítiques d’esquerres”, i ha fet una crida a mobilitzar el vot dels barris populars.

Colau ha acusat Maragall de “doblegar-se als poders econòmics”. “Es presenta com algú nou, però ha governat amb el PSC durant dècades i no s’ha enfrontat mai als lobbies”, ha dit. A més, ha criticat que el candidat republicà hagi viscut sempre de la política professional i no tingui “ni idea” de la precarietat laboral o d’haver de pagar rebuts.

La candidata de BComú ha criticat que el republicà hagi fet el salt del PSC a ERC, amb l’objectiu d'”entrar a formar part del govern de Torra, un partit que representa la dreta corrupta de Catalunya”. Per això, li ha preguntat si el seu objectiu es traslladar la “dreta corrupta” a Barcelona.

Iglesias i Garzón exalcen Colau

Durant l’acte, Ada Colau ha estat acompanyada de Pablo Iglesias i Alberto Garzón. El secretari general de Podem ha realçat la figura de l’alcaldessa. “Ada Colau mai s’ha venut a cap poder polític ni econòmic i no la suporten perquè mai s’ha oblidat de qui representa“. Iglesias veu Barcelona com una referència que “els plena d’energia” per pactar amb els socialistes un govern a Espanya i “treballar per a la gent humil d’aquest país”.

Alberto Garzón ha demanat una “petita empenta” i ha fet una crida a mobilitzar el vot en els barris més humils per aconseguir que Ada Colau revalidi l’alcaldia. “Les famílies senzilles necessitem serveis públics i l’única que els defensa és Colau“. El coordinador d’IU ha dit que Colau representa la reversió de les retallades i les privatitzacions i l’ha definit com “l’única candidata capaç d’enfrontar-se al poder econòmic”.