El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha dit que és partidari que tots els estrangers a Barcelona puguin votar en les eleccions municipals si “paguen impostos i estan empadronats”. Actualment, alguns estrangers no tenen dret a vot pel país on van néixer i per la manca d’acord de reciprocitat d’aquests països amb Espanya. Valls proposa un mínim de “cinc o 10 anys” de residència a Barcelona perquè aquests estrangers puguin tenir dret a vot als comicis locals.

L’alcaldable de BCN Canvi – Cs considera que això faria que Barcelona sigui “una ciutat oberta al món”. “Espero que hi hagi una evolució en aquest sentit”, ha afegit.

Abans de trobar-se amb membres de la comunitat llatinoamericana, amb qui vol reivindicar la Barcelona “bilingüe” i oberta als castellanoparlants, ha recordat que els llatinoamericans representen el 10 % de la població de la ciutat. Per això ha demanat que no se’ls “giri l’esquena” des del govern municipal.

 

Valls ha contraposat el seu projecte per a Barcelona amb el que ofereixen, ha dit, Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC), a qui ha acusat de tenir una visió “provinciana, petita i tancada en si mateixa”.