L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha proposat la creació d’un equip d’atenció mòbil per atendre “amb agilitat” casos de violència masclista i agressions. Colau ha explicat que l’equip comptarà amb un telèfon específic que funcionarà cada nit (de 20 a 8 h) i tots els caps de setmana. A més, s’ha compromès a oferir acompanyament social i psicològic a banda de l’atenció policial i mèdica que ja es dona ara.

Des de la plaça del Consell de la Vila (Sarrià), la candidata de BComú ha dit que vol que Barcelona sigui una ciutat “lliure de violència masclista”. Per això, ha plantejat “un pacte de ciutat per a relacions lliures i consentides”. La intenció és estendre el protocol “No callem” que es va signar amb representants de l’oci nocturn i festivals a altres sectors com l’empresarial, el comerç o el transport públic.

“Volem fer-los còmplices per prevenir relacions no consentides i que si hi ha agressions sàpiguen com actuar”, ha dit Colau, que vol ampliar a 60 sales d’oci nocturn i més festivals el “No callem”. La candidata a la reelecció ha plantejat també una oficina per a joves menors d’edat orientada a la prevenció. Ada Colau ha presentat les propostes al costat de Laura Pérez, número quatre a la llista de BComú i que en aquest mandat ha ocupat per primer cop la regidoria de Feminismes i LGTBI.

L’alcalde de Nova York dona suport a Colau

L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha signat una carta on dona el seu suport a Ada Colau. L’alcaldessa i candidata a la reelecció ha agraït el gest i ha celebrat que BComú “està rebent molts suports internacionals”. Colau ha dit que aquestes mostres de suport representen també un reconeixement a Barcelona i al lideratge que creu que està exercint a nivell internacional davant de reptes com l’especulació, el canvi climàtic i els discursos d’odi.