La número dos de Junts per Catalunya per a les eleccions municipals del 2019Elsa Artadi ha reclamat aquest dimecres al PSOE i a la nova presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, que aclareixi si suspendrà o no els diputats catalans en presó preventiva que dimarts van prendre possessió en la sessió de constitució de les Corts.

En una entrevista al ‘bàsics’ de betevé, dins de la sèrie d’entrevistes a tots els caps de llista municipals, la número dos de la llista de Joaquim Forn considera que “és una decisió política” que han de prendre els socialistes i que “és important saber-ho abans que els catalans vagin a votar” perquè creu que això pot tenir efecte en els votants a l’hora de decidir-se per una opció o altra.

En clau municipal, Artadi ha aventurat que la llista més votada a les eleccions serà la que acabarà governant la ciutat. “Amb la possibilitat que entrin 6 o 7 forces serà molt difícil que hi hagi una majoria alternativa”, ha dit, “per això JxC va fer la petició d’una llista unitària”. Si s’hagués produït, assegura “haguéssim guanyat les eleccions clarament i no estaríem patint per veure qui serà alcalde”.

Maragall és “el cervell dels tripartits”

Artadi ha adreçat crítiques al candidat d’Esquerra, Ernest Maragall. Ha assegurat que el candidat republicà va ser qui va exercir com a “cervell dels tripartits” tant al consistori com a la Generalitat. Ha recordat que “ha sigut regidor de l’Ajuntament durant molt de temps” i l’ha fer responsable de les “polítiques fracassades” dels governs municipals socialistes dels anys en què Maragall va treballar a l’Ajuntament. Tot i les crítiques ha afirmat que no veu “distanciament” entre JxC i ERC i ha recordat que totes dues formacions s’han fet “apel·lacions constants” durant la campanya.

“Porta oberta” a Brussel·les per a Maragall

La número dos de JxC a les municipals ha respost a la proposta del candidat d’ERC, Ernest Maragall, per anar a Brussel·les amb Artadi -un cop sigui alcalde- per visitar Carles Puigdemont. Artadi li ha etzibat que ella va “molt sovint” a Waterloo i a dit a Maragall que “pot venir quan vulgui”. Li ha recordat que “si vol anar a Brussel·les sap que té la porta oberta” i ha ironitzat amb que Puigdemont es va oferir a rebre “fins i tot a Inés Arrimadas”.