L’alcaldable de Junts per Catalunya (JxC), Joaquim Forn, a les eleccions municipals ha intervingut en un míting per segona vegada, des de Soto del Real, en l’acte central que la formació ha dedicat al municipalisme. Forn ha dit que dissabte “el primer míting va ser molt emocionant”. I ha advertit que “JxC és l’adversari a batre” perquè “ens volen eliminar, ens volen fer desaparèixer del mapa”.

Forn ha apel·lat a “l’esperit de l’1 d’octubre” per argumentar que “és importantíssim guanyar perquè tenim un mandat per fer complir”. En aquest sentit, ha demanat “no fer cas de les enquestes” i ha recordat que “a Barcelona no hi ha res definitiu, tot és obert” i fa fet una crida a la mobilització “per fer un bon resultat i per ser decisius“.

Artadi, amb Puigdemont des de Brussel·les

En la mateixa línia s’ha expressat la número dos de Joaquim Forn, Elsa Artadi, que ha intervingut, per sorpresa, des de Brussel·les al costat de Carles Puigdemont, el candidat de la formació a les europees. Així, ha apel·lat a “l’efecte Puigdemont” per esperonar als independentistes indecisos, per demanar-los “tenir el primer alcalde d’Europa que és un pres polític” i perquè “Puigdemont arrasi a Catalunya” en les europees perquè “a Borrell li quedi la mateixa cara que li va quedar a Iceta” quan JxC va vetar l’elecció del primer secretari del PSC com a senador autonòmic.

En aquest sentit, Carles Puigdemont ha dit que “Forn es mereix tenir més suports que qualsevol dels seus rivals repressors”, i ha demanat, en clau d’europees, que “els nostres repressors no tinguin més vots que nosaltres, que en som les víctimes”. Així, l’expresident de la Generalitat ha dit que “no ens cal només un escó, ens en calen tres —Puigdemont, Comín i Ponsatí— que són els que volen silenciar”.

Les urnes, “armes de decisió massives”

Des de Soto del Real, al costat de Joaquim Forn, també hi han intervingut els diputats electes Josep Rull i Jordi Turull. Han estat bel·ligerants amb el jutge Marchena que, segons han dit, “aquests dies s’ha tret la màscara” per impedir a alguns testimonis expressar-se en català. En aquest sentit, han fet una crida a votar JxC el 26 de maig i “a omplir les urnes” perquè, segons han dit —amb sorna pels delictes pels quals els acusen al Tribunal Suprem— “les urnes són la nostra arma de decisió massiva“.

A l’acte central del municipalisme de JxC, dut a terme al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès —s’ha omplert— també hi han estat presents el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller Damià Calvet i hi han intervingut els alcaldables de ciutats d’arreu, com ara Tarragona, Vic, Lleida o Girona, en què els candidats han demanat que els municipis “es tenyeixin del groc de JxC”.