La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions municipalsElsa Artadi, apuja el to de les crítiques contra el candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall. Aquest dijous s’ha referit a la seva proposta d’implantar un “alcalde de nit” a Barcelona en el proper mandat i s’ha preguntat si ho fa “per poder dormir tranquil” a casa seva. “Ser alcalde no és una feina”, li ha dit Artadi, “no és un torn en què et cau el boli i te’n vas a casa”. Per això li ha demanat que, si no està preparat per ser “responsable, passi a l’hora que passi” i per tenir “el telèfon connectat les 24 hores i els 365 dies” de l’any, “no t’hi presentis”.

Sobre la proposta de Maragall de fer un debat amb Joaquim Forn a la presó, ha dit amb sorna que “si la JEC ho autoritza, crispetes!”, i ha retret al republicà que no ho hagi parlat amb Forn abans de fer la petició. Per Artadi, que Forn pogués participar en un debat seria una gran notícia: “Què més volem que el senyor Quim Forn pugui debatre!”, però alhora ha demanat a Maragall que, si no s’autoritza el debat, “accedeixi a debatre amb JxC”.

Artadi també ha enviat retrets a la candidata de BComú, Ada Colau. Li ha etzibat que Joaquim Forn està “molt més connectat a Soto del Real que l’alcaldessa a la plaça de Sant Jaume” i ha demanat als simpatitzants de la candidatura que, per convèncer els indecisos, només els preguntin “com està la ciutat ara i com estava fa quatre anys” perquè s’adonin que “és necessari un canvi” en el govern municipal.

Els diversos integrants de la candidatura han reivindicat el llegat de Joaquim Forn en la seva etapa com a tinent d’alcalde de Seguretat durant el mandat de Xavier Trias. També s’han pogut escoltar alguns fragments de la primera entrevista que aquest dimecres va oferir Joaquim Forn des de la presó de Soto del Real.