El candidat del PSC, Jaume Collboni, promet que l’Administració assumeixi els costos de practicar exercici físic quan ho recepti un metge. Seria una “autèntica recepta esportiva”, segons el candidat socialista. “És una manera de millorar la qualitat de vida, estalviar despesa i desmedicalitzar la salut”, ha assegurat en un acte en què la candidatura ha presentat les seves propostes en matèria esportiva per a aquestes eleccions municipals del 2019. Entre aquestes propostes, hi ha fer gratuïta la pràctica esportiva per a majors de 65 anys o fomentar l’economia blava, és a dir, la pràctica d’esports aquàtics i de vela al front marítim.

Els socialistes expliquen que volen fer de l’esport un pal de paller de Barcelona en ser un factor clau per “reduir les desigualtats i l’exclusió”. En aquest sentit, proposen triplicar la despesa en inversió en esports, que ara és de 16 € per habitant a l’any a Barcelona, i equiparar-la a una despesa similar a la de l’Hospitalet de Llobregat, amb 58 € per habitant a l’any. Segons Collboni cal recuperar la inversió en centres esportius, com el Palau d’Esports del carrer de la Guàrdia Urbana, al Poble-sec, on els socialistes han celebrat l’acte i que han promès recuperar per a la pràctica d’activitat física.

“No abandonem la vocació olímpica”

Collboni també ha subratllat la “vocació olímpica de la ciutat” i ha demanat mantenir un debat obert que considera que no ha de ser tema de campanya electoral: “Cal que aprofitem les oportunitats i el nostre compromís segueix intacte”, ha dit sense concretar si caldria que Barcelona presentés candidatura per a futurs jocs olímpics.

“Avui és un dia trist”

En l’acte, el socialista també ha volgut valorar el no d’Esquerra que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, sigui designat senador. Per Collboni, és “un mal favor a la democràcia i una mala notícia per trobar vies d’acord”. Per això, ha apuntat, “avui és un dia trist”.