Ada Colau (BComú) ha demanat al candidat d’ERC, Ernest Margall, que sigui clar i digui si està a favor de la remunicipalització de l’aigua o no. “Les esquerres s’han de comportar com a esquerres, que Maragall digui si vol o no una gestió publica de l’aigua”,  ha dit Colau, que ha preguntat al candidat republicà si està disposat també a formar part d’un govern progressista liderat per Barcelona en Comú.

En un acte al Poblenou, la candidata a la reelecció ha criticat que les esquerres, en al·lusió a ERC i el PSC, siguin “còmplices” de la privatització de l’aigua, que es va fer l’any 2012 a l’Àrea Metropolitana a Aigües de Barcelona. Colau s’ha compromès a rebaixar un 16 % la tarifa de l’aigua perquè, assegura, hi ha hagut un sobrecost “injustificat”. Per això, ha defensat “el control democràtic” de l’aigua “per garantir la vida digna de les persones i no per treure’n benefici”.

“El 26-M, penseu en Agbar i somrieu”

La candidata de BComú ha acusat Agbar d’atacar la formació per haver plantejat una multiconsulta en què es volia preguntar sobre la gestió pública de l’aigua. Ada Colau ha dit que, malgrat els recursos que l’empresa ha presentat per “aturar” aquesta votació, la multiconsulta es farà “encara que no li agradi a Agbar”. Per això, ha demanat als assistents: “El 26 de maig, aneu amb la papereta de BComú i quan la poseu [a l’urna], penseu en Agbar i somrieu”.