Arribem a l’equador de la campanya de les eleccions municipals del 2019 i ho fem amb un dia marcat per la pluja que ens ha permès traslladar-nos a altres èpoques a través del cinema. Donem veu també als barcelonins espontanis en els actes i no traiem l’ull dels nous oblits en les xifres de balanç de mandat o promeses electorals.

1. “Cantant” sota la pluja

El candidat del PP, Josep Bou, s’ha passejat, malgrat la pluja, pel Port Vell. Sota el seu paraigua, i vestit amb corbata i mocassins, ens ha transportat al món cinematogràfic, a una pel·lícula dels anys 50 coneguda per tots, ‘Cantant sota la pluja’.

2. “Els caminants blancs” de ‘Joc de trons’ fan campanya

El furor per ‘Joc de trons’ també ha fet el salt en campanya. El regidor cupaire Pere Casas, explicant algunes de les propostes de la seva formació en matèria de cultura, no s’ha mostrat gaire esperançat perquè, ha dit, “no canviarà res en la nova legislatura” perquè qui s’encarregarà de les polítiques culturals són “els mateixos caminants blancs” de sempre. I ha afegit: “La cultura entrarà en una llarga i fosca nit”.

3. Lapsus, de nou, amb les xifres

Colau no és el primer dia que pateix davant dels micròfons un lapsus amb les xifres aconseguides en aquest mandat. Ho va fer amb els pisos per a gent gran i aquest divendres l’ha tornat a patir en assegurar la mitjana d’estalvi en la factura de la llum dels qui ja utilitzen l’elèctrica municipal, Barcelona Energia. En un primer moment ha dit que “les factures s’estan reduint en una mitjana de 100 euros mensuals”, però després s’ha corregit amb un “ui, això era molt” molt gràfic i ha afirmat que l’estalvi era anual. Colau, entre riures, ja ha llançat un “ja ho esteu apuntant, eh” als periodistes.

4. “Que no existeix, encara”. La resposta de Valls al crit “visca la república!”

Allà on va Manuel Valls a fer campanya, desperta passions. Alguns l’aclamen i d’altres li llancen missatges de rebuig. Aquest divendres ha tornat a passar. Abans de participar en un acte amb la comunitat llatinoamericana a Sants, un barceloní ha cridat: “Visca la república!”, un missatge al qual Valls ha respost de seguida: “Que no existeix, encara”, ha dit. El barceloní ha fet una finta al candidat afegint una mica de context a la frase: “La francesa, home, la francesa”.

5. Intervenció “interruptus”

Aquest divendres Joaquim Forn ha compartit conversa i pantalla, a distància, amb Carles Puigdemont des de Brussel·les i Elsa Artadi des de Barcelona, a la seu de Junts per Catalunya. En el cas de Forn, com ja va passar amb declaracions anteriors des de Soto del Real, li han posat el cronòmetre i, per tant, ha arribat l’hora d’acabar la intervenció, per imperatiu legal. I amb una cita marca de la casa (de JxC), l’alcaldable ha entonat el cèlebre “em venen a buscar”, de Jordi Sànchez. Forn s’havia precipitat, algun funcionari de presons l’ha advertit que encara disposava d’algun minut més, i quan Forn ho ha dit, a la seu de JxC ho han celebrat. Finalment, però, ha arribat l’hora de tallar la comunicació, tant que de la pantalla n’ha desaparegut també Puigdemont, per sorpresa, sobretot, d’Artadi. Aquesta és la seqüència completa.