El candidat de Barcelona És Capital – Primàries a l’alcaldia, Jordi Graupera, s’ha mostrat convençut que la seva candidatura aconseguirà representació a l’Ajuntament. “Hi entrarem, i això farà la diferència. Primer prendrem Barcelona i després prendrem el país”, ha dit l’alcaldable. En l’acte central de campanya a la plaça de Sants, Graupera ha carregat contra el candidat d’ERC, Ernest Maragall, a qui acusa de formar part de l'”establishment” polític.  “És una alternativa un alcaldable que ho ha fet tot a la vida i que no ha deixat cap llegat?”, ha dit.

Jordi Graupera també ha criticat l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, per “amagar el cap sota l’ala” durant els últims quatre anys de mandat. Ha criticat que decidís no obrir els col·legis electorals per a la votació del referèndum de l’1 d’octubre, i que després “baixés a fer-se la foto”.

“Posa la ciutat al servei d’un projecte de república espanyola que tothom sap que és impossible”, ha dit també Graupera sobre Colau. En aquest sentit, el candidat de Barcelona És Capital – Primàries a les eleccions municipals del 2019 s’ha reivindicat com l’única opció independentista real al consistori, ja que JxC i ERC “s’omplen la boca de paraules buides”.

 

En l’acte també han intervingut Anna Vila, número dos de la llista de Barcelona És Capital, i Ammer Anwer, advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí, que tanca la llista de Graupera. Anwer ha criticat que “no es garanteixin els drets judicials dels ciutadans” perquè “el fantasma de Franco encara dicta la marxa de l’Estat espanyol.”