El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha criticat que es destini el 30 % de les noves promocions a habitatge assequible. L’ex-primer ministre francès creu que la intenció és bona, però que “provoca una baixada de la inversió“. En aquest sentit, proposa reduir la “burocràcia municipal” per animar el sector privat a construir “més i millor” a la ciutat.

En una atenció als mitjans de comunicació a l’Agència Catalana de Notícies, Valls ha insistit a aprofitar diversos espais de la ciutat per construir gratacels, com la Sagrera, Glòries, el Besòs o als barris de la Marina. A més, proposa una col·laboració entre el sector públic i el privat per construir habitatges de lloguer assequible en els “82 solars municipals disponibles”. El candidat, que rep el suport de Ciutadans a les eleccions municipals del 2019, es compromet a fer 5.000 pisos nous en el pròxim mandat, el 75 % dels quals seran, diu, de lloguer assequible.

Maragall, el “perill” per a Barcelona

Manuel Valls ha parlat d’alguns dels seus rivals en la carrera a l’alcaldia. Ha criticat ERC, després del seu “no” a designar Miquel Iceta com a senador. “L’independentisme no té res de moderat, és sectari“, ha dit. Sobre l’alcaldable Ernest Maragall, creu que és un “perill per a Barcelona” i que representa una “barreja de bonisme” dels anys 70. “Vol pactar amb qui representa el fracàs que ha provocat el deteriorament de la ciutat”, ha afegit Valls, fent referència a un possible acord postelectoral entre Maragall i Ada Colau (BComú).

Maragall també ha parlat de l’entrevista d”El Nacional’ a Joaquim Forn, la primera que l’alcaldable de Junts per Catalunya ha fet en directe des que va ingressar en presó preventiva a Soto del Real. Assegura que és una decisió del partit que el número u de la llista estigui empresonat. “És una decisió de JxC. Ho fan perquè el tema del procés independentista estigui sempre present“, ha dit Manuel Valls. Tot i això, ha volgut defensar la seva “presumpció d’innocència”.