Ernest Maragall (ERC) ha retret a l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, que “va decidir no córrer riscos” per la celebració del referèndum de l’1-O. El republicà ha advertit que la jornada “és patrimoni de la ciutat” perquè “la van haver de fer els ciutadans, sense l’Ajuntament”, i ha lamentat que el govern de BComú no cedís locals municipals per a la votació.

Així, Maragall ha replicat a Colau, que va acusar el republicà “d’apropiar-se l’1 d’octubre”. Davant d’això, Maragall ha reiterat que “l’Ajuntament de Barcelona ha de representar l’esperit de l’1-O” després de les eleccions municipals 2019 i ha tornat a instar JxC i la CUP a sumar-se a un acord per la unitat d’acció de l’independentisme.

Conversa amb Junqueras

Maragall ho ha dit des d’una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), on ha coincidit a través d’una videotrucada amb el líder d’ERC i candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras: tots dos s’han saludat efusivament quan s’han vist l’un a l’altre.

Junqueras ha aprofitat la videotrucada per reivindicar que si entra al Parlament europeu posarà un mirall perquè la UE vegi “que hi ha un estat que empresona innocents”. Per acomiadar-se, Oriol Junqueras ha animat Maragall per la cursa municipal: “Espero que puguem passejar pels carrers de Barcelona amb l’alcalde Maragall quan surti de la presó”.