La CUP reclama a la Generalitat que recuperi la gestió de la Residència per a Gent Gran Alchemika, al Camp de l’Arpa, cedida per concurs a una empresa privada. Ho han dit els números tres i vuit de la llista de la formació per Barcelona, Marga Olalla i Alfons Romero, en un acte de campanya per explicar les mesures de la CUP per a la gent gran.

Romero ha assegurat que el fet que residències com l’Alchemika estiguin gestionades per empreses privades “minva el benestar dels avis i precaritza els treballadors”. Per això ha demanat al govern català que, un cop finalitzi el contracte, no el renovi i n’assumeixi directament la gestió. De fet, és una reclamació de molts veïns de la zona.

Al seu torn, Olalla ha explicat algunes de les propostes del programa de la CUP per millorar la vida de la gent gran de la ciutat. Proposen fer un pla d’acció per donar allotjament i suport social a persones grans o amb discapacitat en situació de vulnerabilitat que inclogui persones sense llar. També volen crear més residències i potenciar els centres de dia.