“Sortim a guanyar!”. Amb aquest convenciment, Ada Colau (BComú) ha tancat la campanya de les eleccions municipals en un acte a la Marquesina de la Via Júlia, a Nou Barris. L’alcaldessa i candidata a la reelecció ha demanat concentrar el vot progressista i d’esquerres en BComú el 26-M “per evitar que la dreta entri al govern de la ciutat“. “Vull seguir sent l’alcaldessa d’aquesta ciutat valenta, republicana i moderna“, ha exclamat Colau, convençuda de la victòria.

La candidata de BComú ha carregat contra els alcaldables d’ERC i PSC. Del socialista Jaume Collboni ha dit que “no té cap possibilitat de guanyar les eleccions” i del republicà Ernest Maragall ha criticat que vulgui traslladar a Barcelona el pacte amb JxC que manté a la Generalitat. “No permetrem que les polítiques de bloqueig creuïn la plaça de Sant Jaume”, ha dit. Colau també li harecriminat que faci més de 40 anys que viu de càrrecs públics: “Vostè no te ni idea del que és no arribar a final de mes”.

Colau ha repassat algunes de les “mesures estrella” del seu mandat, com l’elèctrica municipal o l’augment de la inversió social. “Us imagineu què podem fer en quatre anys més?”, s’ha preguntat la candidata dels comuns, que ha demanat “sortir en massa a votar” per “tornar a fer història” com el 2015 i continuar el canvi que “representa inspiració per a moltes ciutats”.

“Qui va votar Pedro Sánchez, ara toca Colau”

La número tres de la llista de Colau, Janet Sanz, també ha demanat concentrar el vot d’esquerres. “La gent progressista que el 28-A va votar Pedro Sánchez, ara toca Ada Colau”, ha exclamat. Sanz ha dit que Nou Barris serà el districte que farà un altre cop Ada Colau alcaldessa.

En l’acte, en què també han intervingut el candidat dels comuns a les europees, Ernest Urtasun, i el número de Colau, Joan Subirats, hi ha hagut diversos talls de llum quan parlava l’alcaldessa, uns problemes tècnics que la mateixa Colau ha atribuït de forma irònica a un boicot d’Endesa.