El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, creu que hi ha temor entre comuns i republicans perquè les enquestes impulsen els socialistes: “Això els preocupa”, assegura Collboni i demana triar en aquestes eleccions municipals del 2019. “Si hi ha procés, no hi ha progrés; les dues coses són incompatibles”, ha dit en un acte davant la Biblioteca Zona Nord de Ciutat Meridiana.

Segons Collboni, la candidata de BComú, Ada Colau “ja ha escollit els independentistes” en aquest mandat, i creu que ho tornarà a fer pactant amb el candidat d’ERC, Ernest Maragall després dels comicis: “Els que vulguin progrés, que no confiïn en Colau”, ha subratllat, després de dir que la candidata a la reelecció “no és de fiar” i que votar-la significa, a la pràctica, triar els republicans.

Pluja de milions per als barris

Acompanyat de la número dos i el número tres de la llista, Laia Bonet i Albert Batlle, i també per l’exregidora socialista i ara diputada al Congrés Carmen Andrés, Collboni ha etzibat una de les frases recurrents per als socialistes en aquesta campanya per criticar que els comuns no han desenvolupat el Pla de barris: “‘Ada no ha hecho nada’“. Ha explicat que la inversió finalitzada en el Pla de barris ha estat només del 6 % i, per això, considera que “el 94 % que resta és vergonya”.

Per fer-hi front, el socialista ha promès una inversió de 250 milions d’euros per a actuacions als barris, prioritzant la rehabilitació en edificis o les millores en accessibilitat als barris de muntanya.