sobre nosaltres

betevé és el mitjà que representa, a través dels seus continguts, a tots aquells que d’una manera o una altra mantenim un lligam amb Barcelona. I ho fem observant la realitat amb senzillesa i reinvindicant l’interés d’allò quotidià, autèntic, real.

Hi ha tantes betevé com barcelonins i barcelonines

Què és betevé

Som creadors de continguts i estem oberts a la participació i a la innovació enteses en un sentit ampli. No tan sols pel que fa a la incorporació de noves tecnologies, sinó també pel que fa a l’adopció de nous plantejaments que repensen els formats i dinàmiques existents. La nostra missió, com a mitjà de comunicació públic, és enriquir la vida de les persones amb continguts de qualitat que informin i generin pensament crític tot reforçant el pluralisme i la diversitat.

La història de betevé comença el 3 de novembre de 1994 als estudis de Via Laietana de Barcelona, i des de l’any 2005 estem al 22@, al barri del Poblenou. Amb més de dues dècades a l’esquena, mirem el futur sense oblidar el passat. I sobretot, posem el focus en el moment present. El construïm i l’expliquem. Aquí i ara.

betevé no és ni pretén ser com ningú

La diversitat i l’atenció a les minories fa que no ens emmirallem en un model majoritari i clàssic de mitjà, sinó en un model plural centrat en el servei públic, la qualitat i la proximitat i amb els objectius d’informar, entretenir i educar en valors i pensament crític.

No podem competir amb les televisions comercials, tampoc ho volem fer. (…) El que ens distingeix és el nostre enfocament exhaustiu sobre Barcelona. Això ens fa únics i immunes a la competència.
Manuel Huerga, director de betevé entre 1997 i 2003.

L’audiència potencial de betevé a la TDT és de poc més de 3 milions de persones. Aquesta dada posa en relleu fins a quin punt avui en dia és contradictori qualsevol projecte d’emissora local de titularitat municipal. Amb internet i les xarxes socials, l’audiència és el món. Com a conseqüència d’aquest fet, hi ha una necessitat ineludible de buscar fórmules imaginatives per fer continguts sense perdre els senyals d’identitat propis, com la hiperlocalitat de la informació dels barris.

betevé no és una fórmula acabada en si mateixa, sinó un projecte viu que té com a protagonistes a tots aquells que tenen o senten un lligam amb Barcelona. La proximitat que exercim des de betevé és hiperreal, i consisteix en què et pots trobar amb els teus amics, veïns o companys de feina a la televisió, la ràdio, el web, les xarxes o al canal de Youtube explicant allò que t’han explicat a tu al carrer, en un bar o a la feina avui mateix. Proximitat real amb persones reals, que coneixes, que et trobes cada dia al carrer. Persones imperfectes d’una realitat imperfecta que comparteixen amb nosaltres la seva quotidianitat, els seus neguits, els seus èxits, les seves vivències.

El concepte betevé: complementària, no competidora

betevé no competeix amb ningú. I no només per un fet objectiu, com és la nostra capacitat pressupostària, sinó per raons purament estratègiques. No podem ser com la resta. No volem ser com la resta. Som diferents, únics. Tenim una personalitat i una veu pròpies.

El territori és el principi i el final de tots els continguts que creem. Però no és un element geogràfic que esdevingui una barrera, sinó més aviat una oportunitat. Una oportunitat per desbordar-lo amb una mirada compartida sobre l’aquí i l’ara. El territori ens permet aproximar-nos al món d’una certa manera, i és que Barcelona és un microcosmos global. En aquest sentit és quan parlem de proximitat. Compartir el mateix espai fa que tinguem una mirada específica sobre les coses, sobre la realitat. La mirada betevé.

També som un punt de trobada per a l’entreteniment, el coneixement i el debat dels interessos i preocupacions de tots els barcelonins i barcelonines, però amb una concepció metropolitana, oberta. Som un mitjà de proximitat plural i divers, i ens esforcem perquè tots us hi sentiu representats.

Connectar amb vosaltres és la nostra obsessió. Per això, cada dia busquem noves maneres de fer, com explicar-nos i explicar-vos millor la realitat dels barris de Barcelona, aquest territori que compartim. Ens esforcem en fer-vos arribar continguts que creiem que són del vostre interès als llocs on hi sou, on aneu a buscar-los. Estem atents als canvis tecnològics que arriben per acollir-los si creiem que reforcen la nostra missió i objectius com a mitjà de servei públic. És la nostra responsabilitat. Ser millors cada dia. Fer-ho millor cada dia.

I què volem ser quan siguem grans? Un mitjà de referència orientat al servei públic amb continguts de proximitat i un llenguatge propi i innovador.

betevé està adherit al Consell de la Informació de Catalunya.

Els mitjans que formen part del Consell de la Informació de Catalunya es comprometen a:

– Donar recolzament a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya com a organisme que, per mitjà del Consell de la Informació de Catalunya, resol les queixes provinents d’institucions, associacions i ciutadans sobre qüestions ètiques publicades o difoses pels mitjans de comunicació amb presència a Catalunya.


– Acceptar l’autoritat del Consell de la Informació de Catalunya per jutjar els desviaments contraris a la deontologia periodística que hi pugui haver.
– Impulsar i difondre els criteris i objectius que inspiren la tasca del Consell, així com les seves activitats habituals.
– El mitjà de comunicació que subscriu i s’adhereix a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya es compromet a col·laborar en el finançament i difusió de les seves activitats.


Com distribuïm els continguts de betevé?

Estem en un procés de transició cap a un model transmèdia en què els continguts són els protagonistes i s’adapten als diferents canals/pantalles/suports i també als múltiples tipus de consum. Distribuïm els nostres continguts allà on sou, ja sigui internet, les xarxes socials, la TDT o qualsevol altre lloc.

La nostra producció televisiva està disponible a través de televisió digital, Hbbtv, IPTV, Movistar + (canal 166), i en viu i sota demanda al nostre web.

Cada dia els oients poden seguir la nostra oferta de continguts de ràdio al dial 91.0 de la fm o al web de betevé.

Podeu consumir els nostres continguts al web, al nostre canal de Youtube i als més de 70 perfils socials de l’univers betevé a Facebook, Twitter i Instagram.

Una de les missions de betevé és desbordar el límit de les pantalles on oferim continguts i exercir la proximitat al carrer. Per això cada dia trobeu equips de betevé gravant al carrer, i també fent accions especials en dates assenyalades com Sant Jordi, els Reis o la Mercè i en esdeveniments significatius per a la ciutat.


Així és com ens organitzem

La gestió directa del servei públic de televisió, ràdio, web i xarxes socials de betevé la porta a terme la societat privada municipal Informació i Comunicació de Barcelona, SA spm (ICB). ICB és una societat amb capital 100% de l’Ajuntament de Barcelona que es regeix pels seus estatuts, pel seu reglament d’organització i funcionament i per la resta de normes que li són aplicables.

betevé, a través d’ICB, és un mitjà adherit a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i la Coordinadora de Televisions Públiques Locals de Catalunya.

Els òrgans de Govern de la companyia són:

– El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, que actua com a Junta d’accionistes.
– El Consell d’Administració, a qui li correspon la direcció i administració de la societat.
– El director/a, que té la responsabilitat executiva de la gestió del servei públic.

A més a més, d’acord amb el que disposa la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de Comunicació Audiovisual de Catalunya, s’ha creat:

– El Consell Consultiu de betevé, que ha de garantir la participació social i política en la gestió del servei.

Reglament d’organització i funcionament

Consell d’Administració

Al Consell d’Administració de betevé li correspon la direcció i administració de la societat.
Es compon de sis membres i un secretari. Actualment, els seus membres són:

Susana Alcaide

Consellera

Iva Anguera

Consellera

Josep Maria Carbonell

Conseller

Francesc Orteu

Conseller

Àlex Sàlmon

President

Xavier Vidal

Conseller

Francesc Xavier Sánchez

Secretari

Direcció

El director té la responsabilitat executiva de la gestió del servei públic de betevé. Actualment, el director de betevé és Sergi Vicente. El consell de direcció està format per:

Sergi Vicente

Director

descarregar CV

Roger Guasch

Gerent

descarregar CV

Eva Arderius

Àrea d’informatius

descarregar CV

José Luis Gonzalez

Àrea Comercial

descarregar CV

Josep Rocafort

Àrea de continguts i art

descarregar CV

Anna Sans

Àrea de producció executiva

descarregar CV

Comitè Professional de betevé

El Comitè Professional de betevé vetlla pel compliment de l’Estatut Professional del mitjà i fa de mediador entre els professionals i la direcció en totes les qüestions relacionades amb els drets deontològics dels professionals de la informació. 

Laura Arias

Marta Ballesta

Marta Font

L’Estatut Professional de betevé 

El text regula el dret a la llibertat d’informació, creació i expressió; la clàusula de consciència i el secret professional; la participació en processos relatius al dret de rectificació i les normatives per al desenvolupament de l’activitat professional dels informadors. 

comiteprofessional[arroba]beteve.cat

Estatut professional

Consell Consultiu i Assessor

El Consell Consultiu i Assessor de betevé garanteix la participació social i política en la gestió del servei, i es va crear en el si del Consell de Ciutat de Barcelona.


Instal·lacions i visites en grup

Organitzem visites guiades a les nostres instal·lacions adreçades a estudiants de primària i d’ESO des del curs 2006-2007. Les visites es fan els dimecres de 10.30 a 12 h, tenen una periodicitat quinzenal i es realitzen en grups d’unes 20/25 persones.

Els joves fan un recorregut per les redaccions d’informatius i programes, els platós, el control de realització i maquillatge i estilisme. Els expliquem què és betevé i com funciona un mitjà de comunicació: com fem els informatius i com s’organitzen els programes, per què hi ha uns esdeveniments que són notícia i d’altres que no, entre d’altres aspectes relacionats amb el món de la comunicació, com per exemple com es gestiona la publicitat o com es medeixen les audiències, o qualsevol altra qüestió que plantegin els joves.

Si voleu reservar dia i hora per visitar-nos, podeu fer-ho a través del web del Programa d’Activitats Escolars del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona.

També participem al Festival 48 h Open House Barcelona, així que cada any, pel mes d’octubre, fem un cap de setmana de portes obertes.

Si voleu visitar-nos però no sou una escola o institut, feu-nos arribar un correu electrònic a visites[arroba]beteve.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres per valorar la proposta.


Còpies, imatges i arxiu

Des del servei de còpies us oferim la possibilitat de demanar còpies de programes propis i de peces de caràcter informatiu que s’hagin emès per televisió o bé que estiguin publicades al web. També es poden sol·licitar còpies de programes propis i de notícies que constin al nostre arxiu històric i documental des que vam iniciar emissions, l’any 1994.

Envia’ns un missatge a copies[arroba]beteve.cat per sol·licitar una còpia

Queden exclosos de còpia totes aquelles imatges de programes, pel·lícules, documentals, concerts musicals i sèries de ficció/animació dels quals no disposem de la titularitat dels drets d’emissió, reproducció i distribució.

Si només vols veure un programa, entrevista o notícia, primer comprova que estigui disponible al web, a la pàgina d’originals betevé o al canal de Youtube. També pots també embedar qualsevol dels nostres vídeos de forma gratuïta.

Si efectivament ens vols demanar una còpia en format DVD o en digital (arxiu .mov), pensa que això té un cost. Per fer-ho hauràs d’enviar un correu electrònic a copies[arroba]beteve.cat i sol·licitar la còpia de les imatges exactes que vols i l’ús que en faràs. Indica les teves dades personals (nom, cognoms i adreça) en el correu que ens facis arribar.