La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha criticat aquest dijous que el govern de Barcelona en Comú no els hagi “buscat com a soci preferent” el darrer mandat i que hagi preferit, en canvi, “partits més a la dreta com el PSC i ERC”. Ho ha dit en el cicle de conferències Primera Plana, organitzat per ‘El Periódico’. Ha criticat que la majoria de partits s’emmirallin en la Barcelona de l’alcalde Pasqual Maragall: “La defensa del maragallisme impedeix que es facin polítiques transformadores”.

Saliente, contrària a la prohibició de la prostitució

Saliente ha explicat la seva posició en el debat de la prostitució. Ha assegurat que “davant la situació de pobresa femenina la prostitució pot ser una estratègia de supervivència”. I ha criticat l’ordenança del civisme que “multa dones que estan en situació de violència domèstica”. Ha defensat despenalitzar la prostitució voluntària i vetllar des de l’Ajuntament pels drets laborals de les persones que l’exerceixen. Sobre la prostitució forçada, ha assegurat que s’ha d’abordar en el marc de les violències masclistes.

Josep Bou, “masclista”

Una de les preguntes de la conferència de premsa ha estat sobre el candidat del PP, Josep Bou, a qui Saliente ha qualificat de “masclista”. “Ho ha demostrat quan diu que les dones són més simpàtiques o ahir mateix que va dir que soc una dona a qui li ha costat fer-me riure”.

“Barcelona és insegura perquè no s’hi pot viure”

La candidata cupaire també ha abordat la qüestió de la seguretat. Ha defensat que “Barcelona és insegura perquè és no s’hi pot viure”. Segons Saliente, hi ha partits que fan alarmisme quan parlen de seguretat a la ciutat, “amb la intenció de reforçar les polítiques de seguretat i repressives”. El que cal fer per combatre la inseguretat, ha dit, és fer que les desigualtats a la ciutat desapareguin. També creu que la Guàrdia Urbana hauria de ser una policia de proximitat cosa que, segons Saliente, es rebutja des del mateix cos: “Es resisteixen a rebre formació en clau feminista i antiracista”, ha dit.