ERC ha celebrat aquest diumenge l’acte central de la campanya per a les eleccions municipals del 2019 i les eleccions europees del 2019. Ho ha fet amb l’acte més multitudinari dels republicans a Barcelona, a la ronda de Sant Antoni (a tocar del Mercat de Sant Antoni), amb els candidats d’ERC i la plana major del partit. L’encarregat d’encetar el míting ha estat el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, que havia d’encapçalar la llista d’ERC per Barcelona. Finalment, però, el partit va decidir que Ernest Maragall li agafés el relleu.

Davant de centenars de simpatitzants republicans, Maragall ha assegurat que “queda una setmana per a la victòria republicana i independentista”, i els ha animat a fer un esprint final de campanya fins al 26-M. Ernest Maragall també ha redoblat la crítica contra Jaume Collboni (PSC) i Ada Colau (BComú): “No podem deixar que el PSC del 155 arribi al govern de la ciutat amb Colau”, i ha recordat els darrers acords entre els socialistes i els comuns (a la Mesa del Congrés, davant la proposta de dur Miquel Iceta al Senat, etc.).

Maragall ha sentenciat: “No puc imaginar que es posin d’acord per governar a la ciutat. No deixem que passi mai”. En paral·lel, el republicà s’ha tornat a reivindicar com l’“única opció” per “girar full al govern de Colau” i, per això, ha llançat l’ham a tots els votants independentistes i progressistes.

Repetir els resultats del 28-A

També han participat des de la presó de Soto del Real Oriol Junqueras (cap de llista d’ERC al Parlament Europeu i candidat a la presidència de la Comissió) i Raül Romeva. Junqueras ha cridat els centenars de simpatitzants del partit a revalidar els resultats de les eleccions generals del 28-A: “Si imagineu com de contents vam estar, penseu com n’estarem el 26-M quan tornem a guanyar!”, ha dit. Junqueras ha cridat a votar els republicans perquè “els vostres vots ens fan lliures”.

Per la seva banda, Raül Romeva ha advertit que tot i els bons auguris de les enquestes, “encara queda molta feina per fer” i ha assegurat que “tot el que hem fet paga la pena perquè ens acosta al resultat final”. Ara bé, ha reclamat que cal que ERC guanyi als municipis catalans i als comicis europeus perquè “ens queda part del camí: que la part de societat a qui hem d’acollir entengui que aquest és també el seu projecte”. També ha pres la paraula al míting republicà Marta Rovira, a través d’una videotrucada des de Ginebra (Suïssa).