El candidat del PSC a l’alcadia de Barcelona, Jaume Collboni, considera que Ernest Maragall ha tirat enrere en sumar-se al projecte d’Esquerra: “Ha involucionat políticament i està demostrant sectarisme”, ha apuntat el socialista, en referència a la decisió dels republicans de vetar la designació de Miquel Iceta al Senat.

Segons Collboni, aquesta és una mostra que Esquerra no és favorable a la distensió de la situació política: “Li tremolen les cames quan hi ha possibilitats d’acord, per això aquest dijous votaran ‘no’ al diàleg, a la distensió i a la negociació”, ha assegurat.

En un acte a la plaça de les Cermàmiques Vicenç, al barri de Sant Ramon, Collboni ha explicat que els socialistes són l’única garantia de progressar en entesa i diàleg: “La gent a Espanya i Catalunya ens demana que ens dediquem als problemes de la gent, no pas a posar els interessos del país i la ciutat al servei de l’independentisme”, ha explicat.

Una regidoria de solitud

El socialista també ha desenvolupat aquest dimecres al vespre les seves propostes per a la gent gran. En aquest sentit, Collboni proposa crear una àrea específica a l’Ajuntament de Barcelona que permeti tractar la solitud per atendre les 90.000 persones majors de 65 anys que viuen soles a la ciutat, el 85 % d’elles, dones. Per això, creuen que cal ampliar els programes de “co-living” a Barcelona, en què estudiants comparteixen pis amb persones grans: “Hem de posar els recursos per fer possible que en quatre anys puguem ampliar la prova pilot als 1.000 habitatges de convivència”.