L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, creu que Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) són “la mateixa cosa”, “dues cares diferents de la mateixa moneda”. L’ex-primer ministre francès ha criticat que l’alcaldessa enviés una carta a institucions europees “per criticar la justícia espanyola” i li retreu que opti a la reelecció després del seu “fracàs impossible d’amagar” en habitatge, que era la “proposta estrella” dels comuns a les eleccions municipals de fa quatre anys.

 

Al col·loqui Primera Plana, Valls ha lamentat que els comuns siguin “sobiranistes”. “Pisarello i Asens, diputats del partit de Colau, són favorables al dret a decidir”, ha apuntat l’alcaldable. També ha criticat que Ada Colau es digui “no independentista” i que només s’hagi reunit, segons Valls, amb alcaldes independentistes.

El candidat de BCN Canvi – Cs a les eleccions municipals del 2019 ha reivindicat una àrea metropolitana de Barcelona “potent” i amb competències “exclusives”, especialment en matèria d’habitatge. D’altra banda, ha proposat suprimir la Diputació, que ha qualificat “d’inútil”.

Valls i els menors estrangers no acompanyats

Durant l’esmorzar informatiu, Manuel Valls ha parlat dels menors estrangers no acompanyats que viuen a Barcelona. Ha demanat que no siguin “una patata calenta” entre administracions. En cas que delinqueixin, l’ex-primer ministre francès ha defensat deixar actuar la justícia i retornar-los als països d’origen si ja són majors d’edat i estan en situació irregular.