Tants actes públics posant i traient acaben passant factura. Aquest dimecres hem vist una caiguda per l'”atrezzo”, uns fotògrafs afamats per fotografiar el candidat i un ball molt desmarxat al so de “Remena, nena”. Aquest és el nostre resum particular d’aquest dimecres de les eleccions municipals 2019.

1. Una caiguda per l'”atrezzo”

Manuel Valls ha tingut una roda de premsa un pèl accidentada aquest dimecres. El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans ha comparegut acompanyat del número 40 de la llista, que ha patit una caiguda lleu en seure per algun desajust en la col·locació de l'”atrezzo”. Ha estat un simple obstacle abans de començar la roda de premsa, que ha transcorregut amb normalitat. Això sí, el número 40 ha afegit un toc d’humor abans de parlar: “Espero que aquesta caiguda de la cadira no sigui un indicatiu de com acabarà la campanya”, acompanyat d’un aixecament de celles per part de Valls en complicitat amb el seu equip de premsa que es trobava entre el públic.

2. “Remena, nena”, a Colau

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha tornat a ballar sobre l’escenari dels comuns animada per l’actiu Itziar Castro, que ha fet remenar el cos al públic i també als membres de la llista dels comuns sobre l’escenari, alguns amb més timidesa que d’altres. A Colau no li ha quedat més remei que moure el cos al crit de Castro amb un “Remena, nena”. Aquest és el moment apoteòsic que ha posat punt final a l’acte sobre feminisme.

3. Fotògrafs afamats

El candidat del PP, Josep Bou, ha protagonitzat una de les imatges del dia durant la seva visita acompanyat de Pablo Casado, al pol d’atracció tecnològic Barcelona Tech City. Bou no sabia si col·locar-se o no unes de les ulleres virtuals dels emprenedors, però, a petició de fotògrafs i altres càmeres afamats, s’ha desfet de les seves ulleres i se n’ha col·locat les de realitat virtual. Els flaixos de les càmeres han començat a disparar com si el món s’acabés demà, enmig de comentaris de tot tipus animant Bou a mirar-los per tenir una bona imatge. És una de les altres cares, i veus, de la campanya.

4. Sopar a ca la mama, com a alcalde

El candidat socialista, Jaume Collboni, ha confessat que no veu la seva mare des de l’inici de la campanya electoral. En un acte a l’Orfeó Gracienc, a la Vila de Gràcia, l’ha tornat a veure, i ha aprofitat per enviar-li un missatge: “Mama, tornaré a dinar i a sopar, com cada setmana”, i hi ha afegit una falca electoral: “Això sí, ho faré com a alcalde de Barcelona”.

5. “Amb il·lusió”

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha hagut de matinar aquest dimecres després del debat electoral de TV3, com també ho han fet l’equip de periodistes que informen sobre la formació durant la campanya. Un d’ells li ha preguntat: “Us agrada matinar, eh?”, en referència a la programació de l’entrevista a l’agència EFE just l’endemà del debat televisiu. Artadi ha respost un “Amb il·lusió”, una frase associada a Artur Mas.

6. Llàgrimes en campanya

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, no ha pogut aguantar-se les llàgrimes aquest dimecres després que l’actriu Bàrbara Mestanza fes referències personals a Colau i la PAH. “Això s’avisa”, li ha dit Colau eixugant-se les llàgrimes. I ha afegit: “No sabia el que anava a dir. M’ha pillat per sorpresa”. Aquest ha estat el moment.

I avui, què fan els candidats?

Dos candidats, Ada Colau i Jaume Collboni, participen en els actes centrals de campanya de les seves formacions, tots dos a la tarda. Barcelona en Comú ho farà a la plaça de Catalunya i el PSC, a la Fabra i Coats. La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, participa en l’acte “Barcelona, capital de l’esport” al moll de Marina. El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, fa una roda de premsa des de l’Hotel Gallery i el cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, participa en un acte a l’interior d’illa del Centre Cultural Teresa Pàmies. El candidat del PP, Josep Bou, fa un acte a l’Hospialet de Llobregat i la cap de llista de la CUP, Anna Saliente, serà entrevistada a l’agència EFE.