El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha dit que vol convertir la ciutat en “la capital ecològica d’Europa”. Després d’una passejada en bicicleta elèctrica pel barri de Sarrià, l’ex-primer ministre francès s’ha compromès a plantar 10.000 arbres a Barcelona i ha defensat el vehicle elèctric, la bici, el patinet i altres mètodes de transport alternatius al cotxe per “lluitar contra el canvi climàtic”. Això sí, ha dit que ho farà amb “intel·ligència” i “pedagogia”.

L’alcaldable ha dit que Barcelona no pot liderar la lluita contra el canvi climàtic si el 26 de maig guanya “el populisme i el separatisme”, ja que “trencaria amb la Unió Europea”. “Serem, més que mai, la capital de la sostenibilitat, de les energies netes i renovables”, ha promès Manuel Valls. Per fer-ho realitat, el candidat de BCN Canvi – Cs proposa un “pla de xoc” contra el canvi climàtic i que la il·luminació, la neteja i la recollida d’escombraries funcionin amb energies alternatives. També ha insistit en un transport públic gratuït els dies d’alta contaminació.

 

Manuel Valls ha presentat aquest diumenge un manifest signat per 100 joves “diferents en edat, districte, estudis o professió” que donen suport a la candidatura de Manuel Valls per a les eleccions municipals del 2019. Els signants demanen tornar a recuperar la “il·lusió” a la ciutat i mostren la seva preocupació per la inseguretat, les dificultats d’accés a un habitatge i el medi ambient.