data eleccions municipals 2023

Els partits polítics ja tenen la vista posada a les eleccions municipals del 2023. Si bé encara queda un any per als comicis, si res no canvia, es tracta de la següent cita electoral a Barcelona i a la resta de municipis de Catalunya, ja que tot el territori vota el mateix dia. Quina és la data de les eleccions municipal del 2023? A continuació et detallem quin dia es vota per escollir alcalde o alcaldessa i altres dates clau que cal tenir en compte.

Dia de les eleccions municipals del 2023

Per saber quin dia són les eleccions municipals del 2023, cal consultar la Llei Orgànica 5/1985, del Règim Electoral General, que entre altres coses especifica els requisits per a la convocatòria de comicis. En el cas de les municipals, detalla el següent. “En els supòsits d’eleccions locals […], els decrets de convocatòria s’expedeixen el dia cinquanta-cinquè abans del quart diumenge de maig de l’any que correspongui. […] Les eleccions es fan el quart diumenge de l’any que correspongui“.

Mirant el calendari de l’any que ve, el quart diumenge del mes és el dia 28. Per tant, les eleccions municipals del 2023 es faran el 28 de maig.

Calendari de les eleccions municipals del 2023: dates clau

A banda del 28 de maig, hi ha altres dates clau que cal tenir en compte per a les eleccions municipals del 2023:

  • decret de convocatòria de les eleccions municipals: 3 d’abril del 2023
  • inici de la campanya electoral: la mitjanit del divendres 12 de maig del 2023
  • final de la campanya electoral: la nit de divendres 26 de maig del 2023
  • jornada de reflexió: dissabte 27 de maig del 2023

Tan bon punt es coneguin més dates importants de les eleccions municipals del 2023, com la data límit per registrar la candidatura o la publicació de les candidatures per part de la Junta Electoral Central (JEC), actualitzarem aquesta pàgina amb tota la informació.

Qui es presentarà a les eleccions municipals?

Ara per ara, han anunciat la seva candidatura o la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 2023 els següents líders polítics:

Josep Bou (PP) ha dit que es presentarà si rep el suport del partit, mentre que per part de Junts encara no hi ha cap nom sobre la taula després de la renúncia d’Elsa Artadi.