Anna Grau candidata ciutadans eleccions municipals 2023 barcelona

La diputada Anna Grau ha guanyat les primàries de Ciutadans i serà la candidata del partit taronja a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals 2023. Grau s’ha imposat per un 71,68 % dels vots a l’altre aspirant, l’exregidor Koldo Blanco, que comptava amb el suport del grup municipal a l’Ajuntament, i que ha rebut el suport del 28,32 % dels afiliats. La candidata tindrà ara el repte de capgirar les enquestes, que situen Ciutadans fora del consistori a les eleccions del maig.

Anna Grau va fer el pas per liderar la llista de Ciutadans al desembre, acompanyada del líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, que va dir que era “un dels bastions” a Catalunya. En un debat durant la campanya de les primàries, Grau va dir que no integrarà Koldo Blanco a la llista i que seguirà de diputada al Parlament per “tenir una caixa de ressonància”.

De Guilarte a Grau: mesos convulsos a Cs

Anna Grau en la presa de possessió de la regidora Noemí Martín, quan Luz Guilarte (a la dreta) era la candidata

Les primàries clouen uns mesos convulsos a Ciutadans Barcelona amb la crisi generada l’octubre de l’any passat, quan va dimitir la líder del partit a l’AjuntamentLuz Guilarte, que havia estat designada candidata. La renúncia va venir motivada per una revolta interna al grup municipal liderada per Paco Sierra, que reclamava fer primàries.

Tot i que el partit el va acabar expulsant, Sierra continua com a cap del grup de Cs al consistori.