Aquí trobaràs les dades històriques de participació de les eleccions celebrades a Barcelona des de la instauració de la democràcia posterior a la dictadura i fins a l’actualitat; el percentatge de votants per cita electoral, els avenços de participació i també per districtes des del 1979 al 2023.

D’entre totes les cites electorals destaca l’alta participació a les eleccions al Congrés i les eleccions generals. De mitjana frega el 72 %, mentre que a les municipals, el percentatge de votants a la ciutat de Barcelona no arriba al 60 %. Les europees és la cita que fins ara ha mobilitzat menys votants.

La participació als districtes

Tret de les primeres eleccions municipals, Sarrià – Sant Gervasi s’ha mantingut fins ara com el districte amb més participació. L’any 1979 va ser Sant Martí, tot i que la participació aleshores va estar a la franja baixa i la diferència entre els districtes no era gaire acusada.

Com a districte més abstencionista hi ha, en totes les cites electorals municipals, Ciutat Vella.

En el gràfic següent pots veure els percentatges de participació i posicions per districtes.

Els avanços de participació

El Ministeri de l’Interior dona dos avanços de participació. El primer pels volts de les 14 h i el segon sobre les 18 h. A aquestes hores les meses comuniquen quin percentatge del cens ja ha votat. Fins que no s’acaba de comptabilitzar la informació de totes les meses, aquesta dada es dona de manera parcial (amb un tant per cent de meses comunicades). És per això que a vegades a les 18 h hi ha una dada i una hora més tard hi ha una variació.

A continuació pots consultar els avançaments de participació i la participació definitiva a Barcelona a totes les eleccions municipals.