Aquí trobaràs les dades històriques de participació de les eleccions celebrades a Barcelona des de la instauració de la democràcia posterior a la dictadura i fins a l’actualitat; el percentatge de votants per cita electoral, els avenços de participació i també per districtes des del 1979 al 2019.

D’entre totes les cites electorals destaca l’alta participació a les eleccions al Congrés i les eleccions generals. De mitjana frega el 72 %, mentre que a les municipals, el percentatge de votants a la ciutat de Barcelona no arriba al 60 %. Les europees és la cita que fins ara ha mobilitzat menys votants.

Eleccions municipals del 2023 | Totes les notícies
Últimes notícies i tot el que cal saber sobre les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, que se celebraran el mes de maig
Candidats a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona: Qui optarà a l’alcaldia?
Et detallem tots els candidats a les eleccions municipals del 2023 confirmats i també aquells que es plantegen optar a l’alcaldia de Barcelona

La participació als districtes

Tret de les primeres eleccions municipals, Sarrià – Sant Gervasi s’ha mantingut fins ara com el districte amb més participació. L’any 1979 va ser Sant Martí, tot i que la participació aleshores va estar a la franja baixa i la diferència entre els districtes no era gaire acusada.

Com a districte més abstencionista hi ha, en totes les cites electorals municipals, Ciutat Vella.

En el gràfic següent pots veure els percentatges de participació i posicions per districtes.

Totes les eleccions municipals a Barcelona | RESULTATS I GRÀFICS
En aquesta pàgina trobaràs tota la informació de les eleccions municipals celebrades a Barcelona des del 1979 fins a l’actualitat

Els avanços de participació

El Ministeri de l’Interior dona dos avanços de participació. El primer pels volts de les 14 h i el segon sobre les 18 h. A aquestes hores les meses comuniquen quin percentatge del cens ja ha votat. Fins que no s’acaba de comptabilitzar la informació de totes les meses, aquesta dada es dona segons escrutini. És per això que a vegades a les 18 h hi ha una dada i una hora més tard hi ha una variació.

A continuació pots consultar els avançaments de participació i la participació definitiva a Barcelona a totes les eleccions municipals.